≫ 

Raste broj zaraženih korona virusom u Makedoniji, petoro preminulo

U prethodnom danu obavljeno 841 testiranja, a od početka epidemije u Severnoj Makedoniji registrovano je 4.157 zaraženih

  • 1
korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata registrovana su 103 novozaražena korona virusom, dok je njih petoro preminulo, prenose makedonski mediji.

U prethodnom danu obavljeno 841 testiranja, a od početka epidemije u Severnoj Makedoniji registrovano je 4.157 zaraženih, 193 preminulih i 1.723 koji su ozdravili.

Zbog velikog broja zaraženih Severna Makedonija još nije otvorila svoje granice, ali je danas stupio na snagu Protokol o tranzitu koji omogućava tranzit stranim državljanima kroz Severnu Makedoniju u trajanju ne duže od pet sati.

Međutim, kako saznaje Telegraf, građani Srbije i dalje neće moći da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju,

Grčki vlasti su navele da će državljani Srbije moći da putuju u Grčku kroz Bugarsku, te da su granice otvorene od 15. juna, dok će se, kako je naveo grčki ministar turizma, otvaranje granice u dve faze.

Otvaranje grčko-makedonske i grčko-albanske granice očekuje se 1. jula.

Video: U Severnoj Makedoniji obavezne maske i skraćen policijski čas, od 19 do 5 časova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bozidar

    15. jun 2020 | 16:18

    Ljudi se mnogo opustaju, zaboravili kroz sta smo prosli, ja sam i dalje na oprezu tako sto pijem OPC+C pro100, za jacanje imuniteta, higijena ruku obavezna sanonano sapun, u kuci koristim fotokataliticki preciscivac vazduha, prosto sam se navikao na te stvari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA