≫ 

Sveštenici, koji su predvodili litiju u Danilovgradu, pušteni na slobodu

Šljivančanin je rekao da se "bore protiv svakog zla"

  • 0
Crna Gora, protest, građani, litija Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić, koji su uhapšeni nakon održanih litija,  pušteni su u toku noći iz policijskog pritvora odlukom sudija za istragu. Oni su prihvatili žalbe njihovih branilaca, pišu "Vijesti".

Šljivančanin je uhapšen sinoć nakon litije u Podgorici, a tužiteljka Jelena Protić, ranije tokom dana odredila mu je zadržavanje do 72 sata. Ona je sinoć nakon saslušanja odredila pritvor i Ćaliću, koji je uhapšen nakon litije u Danilovgradu.

Po izlasku iz zgrade danilovgradske policije sveštenik Ćalić kazao je da mu je drago što je opet sa svojim narodom.

- Nastavljamo bitku, nema nazad. Ovo su neke civilizacijske metode, da kada se nešto prekrši moraš da odgovaraš, ali, imamo jače motive - da branimo svetinje - kazao je Ćalić okupljenim vernicima.

Šljivančanin je za "Vijesti" rekao da se "bore protiv svakog zla".

- Sudija za istragu Nenad Vujanović uvažio je žalbe mojih branilaca na odluku o zadržavanju i sada sam slobodan... Mi se borimo protiv svakog zla, pa i ovog koje je ovaj Zakon doneo, pa i doveo do toga da sveštenici budu zatvarani.

On se zahvalio svima koji su mu pružili podršku.

- Mitropolitu, sveštenstvu, pravnicima i naročito vernom narodu, kom sam neizmerno zahvalan i predstavlja mi izuzetno zadovoljstvo što sam sveštenik toga naroda. I naravno, ne damo svetinje - rekao je on.

Sveštenstvo, njih više desetina i građani okupili su se ranije sinoć ispred zgrade Centra bezbednosti (CB) u Podgorici u znak protesta zbog hapšenja Šljivančanina.

Takođe, i u Danilovgradu u znak protesta zbog hapšenja sveštenika Ćalić okupilo se više desetina građana ispred zgrade danilovgradske policije.

Video: Održana litija za spas srpskog naroda i Crkve u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA