• 8

Sveštenik sa srpskim državljanstvom kažnjen sa 1.300 evra u Crnoj Gori

- Okrivljeni je u odbrani koju je izneo pred sudijom prihvatio odgovornost za prekršaj - navodi se u saopštenju zamenika predsednika Suda

  • 8
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica

Vijesti.me/Savo Prelević

Prekršajni sud u Budvi izrekao je nepravosnažnu novčanu kaznu od ukupno 1.300 evra svešteniku Ž.V. (57), državljaninu Srbije nastanjenom u Herceg Novom, zbog, kako se navodi, odbijanja alkotesta, vređenja i udaranja policajca.

Takođe, svešteniku je izrečena mera zabrane upravljanja automobilom tokom četiri meseca i kazna oduzimanjem tri boda.

Sveštenik Ž.V. je kažnjen sa 600 evra zato što je, kako se navodi, sinoć u Zelenici u "vidno alkoholisanom stanju dvojici policajaca, koji su pokušali da mu urade alkotest, uputio niz uvreda".

- Okrivljeni je u odbrani koju je izneo pred sudijom prihvatio odgovornost za prekršaj - navodi se u saopštenju zamenika predsednika Suda za prekršaje u Budvi i sudije portparola Marka Ðukanovića.

Sveštenik je, navodi se, u odvojenom postupku kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 700 evra, zbog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji se odnosi na odbijanje alkotestiranja, što je prethodilo omalovažavanju policajaca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    Religija uglavnom zavađa narode pa tako i SPC. Ne mogu biti iznad države CG kao što nisu ni iznad države Srbije.

  • Đeka

    Policajci su mogli da napišu i da je pokušao da ih ubije šrafcigerom i dizalicom. Da dodaju još neke "napade". Sudija njima veruje iako nije istina.

  • Mića

    Kakvo je to svešteno lice koje ne poštuje policiju države u koju žive i u koju planira živeti?Sveštena lica ne treba maltretirati ali ako je ovo istina i tačno, a priznao je krivnju,onda naopakao sa sveštenicima i ljudima koji ga slušaju.Nama koji još smo u Metohiju, crkva je udaljena gotovo 3 km, ali o sveštenicima i našem popu sve naj bolje.Bog da im da zdravlja i još dugo-dugo godina života i liturgija.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima