Pao seksualni predator iz BiH: Pedofil preko Instagrama pokušao da namami dečaka (11)

Na društvenoj mreži je kreirao korisnički račun sa kojeg je od 16. aprila uspostavio onlajn komunikaciju sa 11-godišnjim dečakom

  • 2
cyber bullying, Deca, računar, kompjuter, internet, Škola,Nasilje, Pedofilija, Nasilje nad decom

Foto: Shutterstock

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i saradnju Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona, uhapsili su D. K. (25) koje se dovodi u vezu sa krivičnim delom iskorišćavanje deteta ili maloletnika radi pornografije.

Kako je saopšteno iz FUP-a, 25-godišnjak se sumnjiči da se koristeći znanjima i veštinama iz oblasti informacionih tehnologija, na društvenoj mreži Instagram, kreirao korisnički račun sa kojeg je od 16. aprila uspostavio onlajn komunikaciju sa 11-godišnjim dečakom. Osumnjičeni se predstavljao kao 17-godišnja devojka, iako je prethodno upoznat da razgovara sa jedanestogodišnjakom, te mu je poslao fotografije seksualno-eksplicitnog sadržaja, prenosi Avaz.ba.

U nastavku razgovora zahtevao je od njega fotografije istog sadržaja, odnosno pokušavajući istog navesti da izvrši snimanje fotografskog zapisa. U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtevao sastanak sa detetom na području Sarajeva, sa ciljem seksualnog iskorišćavanja istog.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda u Goraždu pretresen je stambeni objekt koji koristi osumnjičeni. Tom prilikom je oduzet računar, tablet i mobilni koji su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog dela, a koji će biti korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku.

Goraždanin će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama FUP-a te će u zakonskom roku biti predat uz Izveštaj o počinjenom krvičnom delu u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Akna

    16. jun 2020 | 16:04

    Zato deci ne treba dozvoljavati svakakve drustvene mreze bas iz tih razloga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA