Kotoranin priznao krivicu za šverc kokaina u Pensilvaniji: Preti mu doživotna robija

Pendo, koji je radio na brodu MSC Gayane kao četvrti brodski inženjer, 2019. godine je sa ostalim optuženim dogovorio krijumčarenje kokaina

  • 2
Brod kokain Venecuela Foto: MUP Crne Gore

Kotoranin Vladimir Pendo (27), jedan od članova posade broda MSC Gajan koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u jednoj od najvećih operacija krijumčarenja droge u istoriji SAD-u, priznao je juče krivicu pred sudijom Okružnog suda u Pensilvaniji. Kotoraninu prijeti doživotna kazna zatvora, objavljeno je na zvaničnoj stranici Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država.

Pendo, koji je radio na brodu MSC Gayane kao četvrti brodski inženjer, 2019. godine je sa ostalim optuženim dogovorio krijumčarenje kokaina. U više navrata, tokom putovanja MSC Gajanom, članovi posade, uključujući Penda, pomagali su ukrcavanje kokaina na plovilo iz glisera. Članovi posade koristili su dizalicu da bi na brod podigli teretne mreže pune kokaina, a zatim drogu spremali u razne kontejnere, piše u dokumentu koji je objavilo Ministarstvo pravde, prenosi CdM.

Podsetimo, federalni agenti su u junu prošle godine, na brodu MSC Gajen u Filadelfiji, pronašli oko 20 tona kokaina, čija je vrednost procenjena na preko 1,3 milijarde dolara.

Tužioci su neprekidno radili na ovom slučaju, dodaje se u dokumentu.

Odmah po pronalaženju droge na brodu, uhapšen je i Budvanin Ivan Đurašević Fonofave Tijasagu, koji su radili na brodu. Oni su priznali da su tokom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain. Potom je došlo i do hapšenja crnogroskih državaljana Boška Markovića (37), Aleksandra Kavaje (25) i Nenada Ilića (39).

Video: Mađarske specijalne jedinice upale u palate bahatih narko-bosova, unutra zlato, kokain, keš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA