≫ 

Sabljarka od dva metra snimljena u plićaku u Hrvatskoj: Plivala je skoro tri sata

Stručnjaci kažu da sabljarke obično plivaju na otvorenom moru

  • 1
Sabljarka Printskrin: Facebook/Tomislav Bonjolo

Nekoliko kupača na plaži u Primoštenu, u šibensko-kninskoj županiji, primetilo je sabljarku kako pliva u plićaku na plaži kod jednog hotela.

Prema rečima svedoka bila je dugačka oko dva metra i plivala je u plićaku skoro tri sata, prenosi hrvatski portal 24 sata.

- Bila sam s mužem na plaži, kupali smo se i taman kad sam izašla iz mora, ona se našla u plićaku i počela plivati okolo - ispričala je Katarina Palčić koja je u nedelju u Primoštenu snimila sabljarku u plićaku.

- Prvo me bilo strah, ali onda sam bila vesela jer je nikad pre nisam videla. Ostatak plivača je bio nekih 100 metara od nas prema uvali. Bila je dugačka skoro dva metra. Plivala je u plićaku gotovo tri sata, ostali smo na plaži kako bismo je gledali - dodala je.

Jakov Dulčić iz Instituta za okeanografiju kaže da sabljarke obično plivaju na otvorenom moru, ali da nikada nijedna nije zalutala u tako plitkom području.

- Radi se o ugroženoj vrsti, zbog ribolova, krupnog plastičnog otpada i nafte moramo paziti na njeno postojanje jer sve to utiče na njenu vrstu i ne stigne dovoljno brzo da se obnovi populacija - rekao je Dulčić.

Video: Prizor koji je oduševio prisutne: Male ajkule na Kraljevoj plaži u Miločeru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA