≫ 

Branimir ubio trudnu devojku Anu kad je saznao da dete nije njegovo: Priznao zločin, kaže da se kaje

Devojka je bila u 8. mesecu trudnoće, a nakon što ju je ubio, telo je sakrio ispod kreveta i pobegao u Hrvatsku

  • 6
Branimir Caleta Foto: Interpol

Branimir Ćaleta iz Hrvatske priznao je ubistvo Ukrajinke Ane Kitaeve, piše Dalmatinski portal.

- Smatram se krivim, ali ne onako kako to optužnica opisuje. Žao mi je što se ovo dogodilo. Kajem se i želeo bih da se izvinim roditeljima pokojne i svim njenim bližnjima - rekao je Ćaleta.

Državno tužilaštvo tereti ga da je počinio teško ubistvo na okrutan i podmukao način iz niskih pobuda nakon što je saznao da mu je devojka trudna s drugim muškarcem.

S Anom se našao u sobi u hostelu u gradu Dnjepar 15. septembra 2013. godine. Bila je u osmom mesecu trudnoće.

Kako bi je kaznio što je ostala trudna s drugim i onemogućio rađanje deteta koje nije njegovo, četiri puta ju je udario po licu i još deset puta po glavi masivnim tupo tvrdim predmetom s metalnom podlogom.

Skinuo je odeću s ubijene, zamotao je u čaršav i sakrio ispod kreveta. Njenu i svoju odeću odbacio je na skrovitom mestu. Pobegao je iz Ukrajine.

Telo Ane Kitaeve pronašli su njeni roditelji idućeg dana oko podneva. U sobu su došli s čistačicom koja je nešto ranije pokucala na vrata, ali joj niko nije odgovorio. Na prvi pogled, sve je delovalo uredno, nisu se videli tragovi sukoba, a krvavi čaršavi bili su sakriveni u spuštenom plafonu.

Branimir Caleta Za njim je bila raspisana poternica Foto: Interpol

Ćaleta je u Hrvatskoj ispitan početkom 2014. Branio se ćutanjem. Uhapšen je prošlog leta nakon što je Županijsko državno tužilaštvo u Splitu preuzelo postupak.

Suđenje će se nastaviti u julu, a u septembru bi u Hrvatsku trebalo da dođu roditelji pokojne Ane. Važno im je da učestvuju u suđenju, odbili su predlog da se saslušaju video linkom.

- Želim da se ovo što pre reši, da dobijem šta zaslužujem - rekao je Ćaleta sudiji Ivoni Rupić dok se dogovarao nastavak rasprave. Za ovo krivično delo preti mu 40 godina zatvora.

Video: Mašinovođu zaposeo duh zatvorenika koji je ubio trudnu ženu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    17. jun 2020 | 17:54

    Težak zločin jeste ali treba čovek pokušati i njega da shvati. Voliš ženu i onda saznaš da dete nije tvoje nego od drugoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA