• 1

U zgradu Opštine u Budvi ušla i "stara" i "nova" vlast

Ispred ulaza u zgradu nalazi se policija

  • 1
Budva sukob opština

Printskrin: Facebook/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora

Predsednik Opštine Budva Marko Carević ušao je u zgradu Opštine Budva. On je u kancelariji zajedno sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsednika Opštine.

Zgrada Opštine je u haosu, svuda je otpad, a zaposleni polako ulaze, prenosi "Sputnjik".

Carević je izbegao da se rukuje sa Bulatovićem, a u kabinetu su i šef Nikola Jovanović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj, prenose "Vijesti".

U svoj kabinet sa saradnicima je stigao i predsednik SO Budva Krsto Radović. On je poručio da je Opština oslobođena. Radović je krenuo na sastanak.

Pre ulaska Carevića i Radovića izbile su tenzije ispred zgrade Opštine pošto je Bulatović na poziv Mijomira Pejovića (Demokrate) izašao ispred zgrade Opštine. Tada je  nastalo komešanje. Privatno obezbeđenje navodno je nasrnulo na odbornika Demokratskog fronta Đorđija Vujovića. On je prozvao Dragana Purka Ivančevića da je angažovao obezbeđenje.

Nakon što su Vujović i Pejović izgurani iz zgrade od obezbeđenja, građani su pokušali da probiju policijski kordon, ali posle komešanja, odbornici su smirili masu.

Podsetimo, vrlo napeta situacija bila je juče u Budvi. Policija je pokušala da obezbedi da "nova vlast" preuzme SO Budva i tom prilikom je uhapšena 21 osoba među kojima i gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik opštine Krsto Radović.

Incidenti su počeli ujutru nakon što su lokalni funkcioneri odbili da dozvole Upravnoj inspekciji da sprovede rešenje, kojim je tražila da se Bulatoviću i Kuč omogući da koriste   prostor, odnosno da rade.

Njih dvoje su juče uz asistenciju policije ušli u zgradu SO, nakon čega su promenjene i sve brave na vratima jer na njima nije bilo ključeva. Odluka nove skupštinske većine sa sednice u turističkom naselju "Slovenska plaža" o smeni Carevića i Radovića i izboru Bulatovića i Kuč za vršioce dužnosti, međutim ni juče nije zavedena u arhivi budvanskog parlamenta jer nije bilo službenog pečata, za koji je Carević sinoć rekao da su "na svom mestu, kod izabranog predstavnika naroda".

Video: SO Budva: Uhapšeni gradonačelnik i još 8 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok