Novi zemljotres u Zagrebu: "Dosta se osetilo, zatreslo, zatutnjalo da nas upozori da je još tu negde

Epicentar je bio sedam kilometara severno od Zagreb

  • 1
HRVATSKA ZEMLJOTRES ZAGREB, Croatia Earthquake

Foto: Tanjug/AP

Nočas je u Zagrebu zabeležen još jedan, slabiji zemljotres.

Zemljotres je registrovan u 1.27, jačine, prema hrvatskom Seizmološkom zavodu (EMSC), 1,6 stepeni po Rihteru, navodi portal Indeks.

Dubina potresa bila je na dva kilometra, a epicentar je bio sedam kilometara severno od Zagreba i četiri kilometra južno od Kašine, objavio je EMSC.

"Pa dokle više!? Dosta se osetilo, zatreslo, zatutnjalo, ali je bilo kratko, 2-3 sekunde. Gračani", "Osetilo se na Bukovcu fino", "Šestine, zvuk uz laganu vibraciju, lagano zatreslo krevet", "Probudilo me", "Lagano zatutnjalo da nas upozori da je još tu negde kao i ova korona", "Šestine, užasan zvuk i kuća se lagano zatresla", "Čula se grmljavina odozdola, Gračani", neka su od svedočanstava Gračana na stranci EMSC-a.

Indeks podseća da je u sredu Zagreb ponovno pogodio zemljotres umerene jačine, magnituda je bila 3,1 stepen, što ga svrstava u jedan od deset najjačih zemljotresa u Zagrebu, otkad je 22. marta grad pogodio razorni zemljotres od 5,5 po Rihteru.

Video: Za dlaku izbegao stravičnu nesreću posle zemljotresa u Zagrebu

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sumadija

    19. jun 2020 | 12:25

    Svima vama iz Beograda, Zagreba, bilo kog drugog mesta ili grada poruka, da djavo nikad ne miruje i da ne likujete nad tudjom nesrećom. Pozdrav iz Šumadije za sve dobronamerne i one koji nisu zatrovani mrznjom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA