Kamere snimile napad na Radulovića: Drecun dotrčao i izbo ga makazama u zatvorskom krugu

Čuvari spasili život Raduloviću

  • 0
Zatvor Spuž Printskrin: Youtube/Vijesti Online

Pritvorenici Nemanja Zurovac i Davor Avdić sa leđa su prišli zatvorskom čuvaru Marku Đukiću i držali ga kako ne bi mogao da reaguje dok je njihov tadašnji cimer iz ćelije Nikola Drecun makazama pokušavao da ubije Ranka Radulovića u Istražnom zatvoru, prenose Vijesti.

Uprkos tome, neko od Đukićevih kolega sprečio je Cetinjanina Drecuna da liši života šezdesetogodišnjeg Nikšićanina.

To proizilazi iz Naredbe za sprovođenje istrage o pokušaju ubistva u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija 3. juna 2020. godine, koju potpisuje specijalni tužilac Saša Čađenović.

Pokušaj ubistva Radulovića dogodio se prilikom šetnje - on se kretao takozvanim većim krugom u kom se rekreiraju pritvorenici, kada je dotrčao Drecun i nekoliko ga puta ubo...

- Na način što su osumnjičeni prilikom izlaska na šetnju u Istražnom zatvoru UIKS-a iskoristili okolnost da se Ranko Radulović nalazi u krugu broj 1, pa je u trenutku dok su prolazili pored izlaznih vrata kruga broj jedan, iskoristio gužvu (Drecun) koju su stvorili drugi osumnjičeni i trčeći izašao na krug broj jedan i sa metalnim makazama, oštećenom Radulović Ranku zadao više ubodnih udaraca, nanoseći mu više ubodnih rana u predelu leve lopatice i leđa, a sve u nameri da oštećenog liši života, jer je u daljim radnjama sprečen intervencijom službenika UIKS-a - navodi se u naredbi za sprovođenje istrage Specijalnog državnog tužilaštva.

U istom dokumentu dalje se objašnjava da su osumnjičeni Zurovac, Mošo Paović i Avdić, realizujući zajedničku odluku da liše života Radulovića, sprečili da službenika UIKS-a Đukića da preduzme službenu radnju - sprečavanja sukoba između pritvorenih lica, izađe na krug i zaustavi Drecun Nikolu.

- Tako što je osumnjičeni Paović Mošo stao ispred službenika Đukić Marka i telom mu onemogućio da stigne Drecun Nikolu, za koje vreme su osumnjičeni Zurovac Nemanja i Avdić Davor, sa leđa rukama držali Đukić Marka da se ne može kretati, i time ga sprečili u vršenju službene dužnosti - održavanja reda u Istražnom zatvoru... te su tako bitno doprineli da osumnjičeni Drecun Nikola izvrši krivično delo - navodi se u naredbi SDT-a.

Navodi se i da je celokupan događaj u kojem su osumnjičeni učestvovali, snimljen kamerama sigurnosnog video nadzora UIKS-a:

- Te iz samog snimka proizilazi koje radnje su osumnjičeni preduzimali...

Sva četvorica osumnjičena su za stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju, a Zurovac, Paović i Avdić i za krivično delo - sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

U dokumentu SDT-a piše i da je celokupan događaj u kojem su osumnjičeni učestvovali, snimljen kamerama sigurnosnog video nadzora UIKS-a: ‘Te iz samog snimka proizilazi koje radnje su osumnjičeni preduzimali’”...

Radulović predvodi ekipu navodno blisku škaljarskom kriminalnom klanu, dok je Cetinjanin, prema istim informacijama, vojnik takozvanog kavačkog klana.

Oni nisu mogli imati kontakt, pa ni konflikt unutar zatvora, jer zatvorske vlasti, kako tvrde, vode računa da se članovi suprotstavljenih klanova ne sreću iza rešetaka.

Radulović je uoči incidenta šetao sa cimerima iz svoje ćelije.

U toku je suđenje tom Nikšićaninu u podgoričkom Višem sudu, koji se tereti za stvaranje kriminalne organizacije.

Grupa kojoj pripada, planirala je, prema optužnici, više likvidacija, među kojima i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina.

Sva četvorica osumnjičena su za stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju, a Zurovac, Paović i Avdić i za krivično delo - sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Drecun je uhapšen sredinom februara 2019. godine, a iz Uprave policije tada je saopšteno da su njihovi službenici u kratkom roku identifikovali, locirali i lišili slobode lice osumnjičeno da je sakrilo improvizovanu eksplozivnu napravu u suterenu jedne stambene zgrade...

- Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osumnjičeni imao nameru da skrivenu eksplozivnu napravu upotrebi prilikom izvršenja teških krivičnih dela - saopšteno je iz policije.

Video: Ovo je oružje kojim su rešetali Radoja Zvicera vođu kavačkog klana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA