≫ 

25 godina tražio čoveka koji ga je spasio tokom rata u Sarajevu: Kada su se našli, suze su same išle

Nakon što je fotografija objavljena na Fejsbuku, Dževad i Ismet brzo su stupili u kontakt

  • 15
Dževad Pintol, Ismet Mršević Foto: Klix.ba

Sa suzama u očima posle 25 godina danas su se u jednoj sarajevskoj poslastičarnici prvi put sreli Dževad Pintol i Ismet Mršević. Ismet je Dževada spasio od snajpera tokom rata u Sarajevu, a taj trenutak ovekovečen je na dirljivoj fotografiji koja je osvojila internet.

Mada je nekoliko puta Dževad, koji je danas u kolicima, pokušavao da pronađe spasioca, to mu nije pošlo za rukom jer o njemu nije znao ništa, čak ni njegovo ime.

Nakon što je fotografija objavljena na Fejsbuku, Dževad i Ismet brzo su stupili u kontakt, a još brže dogovorili prvi susret..

Prvi je stigao Dževad, vidno nervozan zbog susreta sa čovekom koji mu je spasao život. Nije znao kako izgleda, ali ipak... Odmah ga je prepoznao. Krenule su suze, čvrsti stisak ruke.

- Hvala. Nisam znao da li da ti se zahvalim ili da te prebijem jer si me spasio - kroz suze i osmeh kazao mu je Dževad, piše "Klix.ba".

Ismet kaže da je učinio ono što mu je srce kazalo i da bi ponovo uradio isto.

- Sećam se tog dana kao juče da je bilo. Bio je rat i granatiranje na sve strane. Ceo rat sam bio na točkovima, takav mi je bio posao. Iz nekog razloga uvek sam mislio da me neko čuva i nikad nisam tražio zaobilaznice, puteve da se sklonim. Tako je bilo i tada. Krenuo sam prema Marijin-Dvoru kada sam te ugledao. Samo mi je proradio adrenalin da treba da spasim tog čoveka - kazao je Mršević.

S njim u automobilu su bile, kako kaže, i dve koleginice koje su mu govorile da se čuva i da ipak razmisli jer bi i sam mogao da strada. Ali, Ismeta to nije pokolebalo....

- Govorile su mi da ne idem, da će me snajper pogoditi, ali nisam mario. Nisam razmišljao o tome i da treba, ponovo bih isto učinio. Sad, kad sam ga video, meni su odmah krenule suze, ali sam se suzdržao. Kada sam čuo da je u kolicima, nije mi bilo drago - govori Ismet.

Na njegove reči Pintol je objasnio kako je došao od njega.

- Dao sam ćerki fotografiju da je objavi na Fejsbuku, da nađem tog čoveka koji mi je spasio život. Kada sam zahvaljujući toj fotografiji saznao njegovo ime, odmah sam mu poslao poruku da se nađemo. Posle dva sata dobio sam odgovor i evo nas ovde. Od sudbine ne možeš da pobegneš - govori Pintol.

Ismeta je zanimalo kako Dževad živi, ima li porodicu, gde radi...

- Čekam unuče i tome se radujem - kazao je Pintol, nakon čega je Ismet dodao da je i on postao deda pre pet meseci i da nema lepšeg osećaja.

Video: Savićima vraćena ćerkica posle 10 dana agonije: Devojčica konačno u naručju mame i tate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    19. jun 2020 | 20:06

    A snajperista se sažalio i upucao svoje stopalo. U ovoj priči ništa nije kako treba. Kome ovakva detaljima oskudna priča treba. Ko je snajperista, iz kojeg pravca nije pucao, kako ti autom a snajper pokriva prostor. Marijin Dvor, koja ulica Brankova ili Titova a da tako se sada ne zovu.

  • BosnaE

    19. jun 2020 | 22:41

    Malo komentara na ovako ocigledan dogadjaj. Zna se ko je pogodjen,a zna se i ko je gadjao. Cudi me da nema komentara,kako je ovaj sam sebe ranio😉

  • Tara

    19. jun 2020 | 19:43

    Jeste li vi iz onog glumca stranke sto ima za program da siri bratstvo I jedinstvo sa zlocincima,dosta bre o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA