≫ 

Ponovo incidenti u Budvi: Demokrate probile kordon i ušle u zgradu opštine

Poslanici i odbornici Demokrata, predvođeni liderom Aleksom Bečićem, probili su kordon privatnog obezbeđenja i ušli su u zgradu opštine Budva

  • 0

U Opštini Budva ponovo je došlo do incidenta nakon što je prekršen dogovor da nijedna od "dve vlasti" ne ulazi u zgradu opštine. Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je odbornička većina DPS i Crnogorske imenovala za v. d. predsednika opštine i Skupštine, jutros su došli u zgradu opštine.

Ovim je prekršen ključni dogovor za odvijanje dijaloga predstavnika parlamentarnih partija na rešavanju političke krize i smirivanju tenzija u gradu, prenose podgoričke „Vijesti“.

Poslanici i odbornici Demokrata, predvođeni liderom Aleksom Bečićem, probili su kordon privatnog obezbeđenja i ušli su u zgradu opštine Budva, piše CdM.

Iako je vršilac dužnosti predsednika Skupštine Opštine Budva Snežana Kuč zakazala za četvrtak konsultacije sa predsednicima klubova odbornika u vezi sa radom na narednoj sednici i nastavak razgovora povodom aktuelne političke situacije, tenzije u Budvi se ne smiruju.

Kuč i vršilac dužnosti predsednika opštine Vladimir Bulatović jutros su došli na svoja radna mesta.

To je izazvalo revolt kod demokrata, čiji poslanici su ubrzo nakon toga probili kordon obezbeđenja i ušli u kancelariju predsjednika SO Budva.

U zgradu su ušli i smenjeni predsednik Opštine Budva Marko Carević.

Ispred zgrade Opštine Budva prisutan je veliki broj građana.

Podsećamo, politička kriza i tenzije u Budvi usledile su prošlog meseca nakon što je nova većina u lokalnom parlamentu, koju sada čine DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković, odlučila da pokrene inicijativu o smeni opštinskog rukovodstva.

Nakon što na dve sednice SO Budva, koje su 30. maja i 3. juna održane u šatoru postavljenom ispred zgrade Opštine, a koje je zakazao dotadašnji predsednik SO Krsto Radović, u zakonskom roku nije omogućeno izjašnjavanje o podnetim inicijativama, nova većina odlučila je da za 11. jun zakaže zasebnu sednicu SO.

Onemogućeni da, odlukom Radovića, za te namene koriste salu Skupštine opštine 17 odbornika nove većine zaselo je u konferencijskoj sali obližnjeg hotelskog kompleksa “Slovenska plaža” i izglasalo nepoverenje Careviću i Radoviću, a za vršioce dužnosti njihovih funkcija proglasilo Vladimira Bulatovića i Snežanu Kuč.

Razrešeno rukovodstvo, međutim, ne priznaje sednicu organizovanu na taj način, tvrde da je reč o političkoj korupciji i poručuju da su oni jedini legalni i legitimni predstavnici vlasti izabrani na izborima.

Bulatović i Kuč, sa druge strane, navode kako vlast pripada onom ko ima većinu.

Video: SO Budva: Uhapšeni gradonačelnik i još 8 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA