Zoran Milanović stigao u posetu Crnoj Gori: Doputovao vojnim brodom u Tivat

Ðukanović I Milanović će posetiti Muzej Kralja Nikole na Cetinju, a sutra će ispred Katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posetiti Kotorsku biskupiju

  • 23

Hrvatski predsednik Zoran Milanović doputovao je danas u dvodnevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori, drugu državu koju posećuje od stupanja na predsedničku dužnost.

Milanović je u Crnu Goru doputovao vojnim brodom u luku Tivat, au prestonici će ga uz najviše državne počasti dočekati njegov domaćin i kolega Milo Ðukanović.

Iz Kabineta Ðukanovića je najavljeno da će predsednici dve države, posle zvaničnog sastanka, dati izjave za medije.

Ðukanović I Milanović će posetiti Muzej Kralja Nikole na Cetinju, a sutra će ispred Katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posetiti Kotorsku biskupiju.

Milanović će se, tokom zvanične posete Crnoj Gori, sastati sa predsednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i premijerom Duškom Markovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

- Poseta predsednika Hrvatske, aktuelne predsedavajuće Savetom EU, prva je zvanična predsednička poseta nakon višemesečne pauze u međudržavnim aktivnostima usled korona virusa - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA