Buknula epidemija u Hrvatskoj: Zaraženo 10 časnih sestara u Đakovu

 
  • 4

U sklopu samostana nalazi se i vrtić

Test, testovi, epruvete, vakcina, rukavice, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Proteklog vikenda epidemija korona virusa se ponovo razbuktala u Hrvatskoj. Osim što su sve oči uperene u Zadar i teniski turnir Adria Tour, potvrđeno je još 12 slučajeva u Zagrebu, 10 u Đakovu i tri u Istri.

Kada je reč o slučajevima u Đakovu, radi se o 10 časnih sestara iz samostana Milosrdnih sestara svetog Križa. U njemu se ukupno nalazi 180 časnih sestara, a vodile su i vrtić.

- Pozitivno je 10 sestara, a tamo 300 ljudi dnevno dolazi i to je svojevrsni gerontološki centar, tu je posebna, brza, dobra epidemiološka obrada, da se svi koji su bili u kontaktu s obolelima stave u samoizolaciju - naveli su zvaničnici.

Kako navodi Index.hr, tri sestre su u nedelju dobile temperaturu, a testiramo je ukupno njih 12 od kojih je deset pozitivno.

Prvo je zatvoren vrtić, ali i Centar Amadea koji pruža celodnevnu brugu starijim ljudima. Zatvorena je i crkvau kojoj se mise ni ranije nisu održavale zbog epidemije.

Video: Ni pandemija nije zaustavila njegovu misiju: Vozi tricikl i predaje đacima u mobilnoj učionici

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA