Uroš optužen da je ubio gazdu zbog rakije: Glavu mu rascopao keramičkom pepeljarom

Uroš je kod žrtve radio kao čoban, a brutalnom ubistvu je navodno prethodila svađa zbog rakije

  • 0
Policija, Svetla, Rotacija Foto: PIxabay.com

Čoban Uroš Š. (38) optužen je da je u mestu Gornje Ratkovo, zaselak Bosančići, opština Ribnik, Zdravka Bosančića (87), kod kojeg je radio kao čuvar stoke, ubio pepeljarom i šakama, javlja Srpska info.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je protiv Uroša Š. optužnicu koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo. Šuvira je optužen da je 26. januara, oko 22 sata, starca u njegovoj kući, nakon kraće svađe, u nameri da ga ubije, više puta udario šakama i keramičkom pepeljarom po glavi i telu.

U pitanju je najmanje šest udaraca keramičkom pepeljarom u glavu – navedeno je u optužnici.

Starcu su na taj način nanesene brojne povrede. Jedna je, recimo, u vidu uzdužne rane desno temenopotiljačno, dužine oko sedam centimetara. Imao je i obostrane višestruke prelome gornjovilične kosti s pomeranjem prelomljenih ulomaka. Utvrđene su mu i povrede nosa u vidu krvnog podliva s višestrukim prelomom nosnih kostiju s pomeranjem prelomljenih ulomaka. Konstatovan mu je i prelom nosne pregrade, ali i povrede u vidu krvnih podliva čeono i slepoočno obostrano. Imao je nesrećni starac i prelom rebara sa desne strane – od pet do devet rebra.

Osim toga, Uroš Š. je optužen i da je Bosančića stezao šakama po vratu, nanevši mu povrede u vidu obostranog preloma gornjeg roga štitaste hrskavice.

Zbog povreda glave, kako je utvrđeno istragom, kod starca je došlo do obimnog krvarenja ispod meke moždane opne i krvarenja u moždane komore, te oštećenja za život važnih moždanih centara. Sve to je za njega bilo kobno.

– Usled tih povreda je oko 22 časa nastupila smrt – zaključuje se u optužnici. Nakon ovog zločina, koji je zgrozio okolno stanovništvo, uviđaj je obavio dežurni tužilac, zajedno s policijom. Pokrenuta je istraga, a Uroš Š. uhapšen.

Kako su za Nezavisne ranije ispričali meštani, starac i čoban su se, navodno, kobne večeri posvađali zbog rakije.

Bosančić je, po rečima meštana, bio dobar, miran i fin čovek s kojim nikada nisu imali probleme. Dodaju da je Bosančić bio čestit domaćin, da je radio kao podvornik u seoskoj školi i nikada ni sa kim nije imao problema. Kako kažu, Uroš Š. je neko vreme čuvao ovce kod Bosančića.

Nezavisne su ranije objavile i nezvanična saznanja da je optuženi odranije poznat policiji i pravosuđu i da je već osuđivan 2008. godine zbog ubistva Muharema Beširevića (75) u Sijekovcu, kod Broda. Njega je Okružni sud u Doboju osudio na osam godina zatvora.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića: Svima zavidiš, što su veseli, što su im deca zdrava i živa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA