Velika akcija policije u BiH: U operacijama učestvovalo oko 100 policajaca, uhapšeno 13 osoba

- Akcija je planirana duži vremenski period, a prethodila su joj praćenja osumnjičenih lica - rekao je portparol Policije USK Ale Šiljdedić

  • 0
katedrala u Sarajevu, protest misa za Bleiburg Ilustracija, Foto: Klix.ba/D.S.

Policija je uhapsila 13 osoba u okviru akcije koju sprovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kako prenosi Radio Sarajevo, više od 100 policijskih službenika, uključujući Jedinicu za specijalističku podršku, izvršilo je pretres na 12 lokacija.

- Akcija je planirana duži vremenski period, a prethodila su joj praćenja osumnjičenih lica. Na lokacijama u kojima je izvršen pretres pronađena je određena količina Cannabis sative (marihuane), veći iznos novca za koji se pretpostavlja da je pribavljen prodajom narkotičkih sredstava, mobilni telefoni i putnička vozila - rekao je portparol Policije USK Ale Šiljdedić.

On je ocenio da akcija predstavlja još jedan dokaz da Kantonalno ministarstvo unutrašnjih poslova u potpunosti kontroliše bezbednosnu situaciju u tom delu BiH, uprkos značajno povećanom obimu poslova zbog nekontrolisanog priliva migranata.

Šiljdedić je naglasio da se planirane operativne aktivnosti i dalje sprovode i najavio da se rezime kompletne akcije može očekivati u toku sutrašnjeg dana.

Video: Policijska potera snimljena iz tramvaja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA