≫ 

"Otvaranje granica Severne Makedonije neće povećati broj novozaraženih": Ministar zdravlja o koroni

Filipče smatra da nema rizika koji bi doveo do porasta broja dijagnostikovanih pacijenata uz kontrolu na granicama

  • 1
Severna Makedonija, zastava Foto: Pixabay

Ponovno otvaranje granica Severne Makedonije ne predstavlja veći rizik za povećanje broja slučajeva korona virusa zato što je lokalna transmisija najveći rizik, rekao je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

- Ako se ljudi pridržavaju mera prevencije, taj riziki je minimizovan. Nijedna zemlja na svetu ne može da postoji zatvorena u svojim granicama - rekao je on, prenosi MIA.

Filipče smatra da nema rizika koji bi doveo do porasta broja dijagnostikovanih pacijenata uz kontrolu na granicama, uključujući termalne kamere na aerodromima i popunjavanje upitnika pri ulasku u zemlju.

Severna Makedonija otvara granice u petak, 26. juna, bez potrebe za PCR testom, izolacijom ili karantinom, prenose makedonski mediji.

Video: Konačno radi granica sa Severnom Makedonijom: Ovako se danas prelazilo na Preševu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    25. jun 2020 | 01:14

    Srbija treba da zatvori granice i sa S.Makedonijom, Crnom Gorom i Hrvatskom. Ove dve nas već optužuju za importovane slučajeve, a ne bi me čudilo da krene i S.Makedonija. Ko zna koliko mi imamo importovanih slučajeva kad smo otvorili granicu za sve. Očito da je korona u Srbiji najviše zarazna za hrvatske i crnogorske državljane pošto Mađarska, Rumunija i Bugarska nisu prijavile importovane slučajeve iz Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA