• 0

Policajac zdrave Banjalučane smestio u karantin sa zaraženima: Kažnjen simbolično

Nakon otkrivanja ove informacije, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić tražio je da svi u lancu preuzmu svoj deo odgovornosti

  • 0
Test, testovi, uzorak, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Saobraćajni policajac izvukao je najdeblji kraj u aferi koja je u aprilu ove godine, tokom vanrednog stanja potresla Banjaluku.

Naime, 27. aprila šestoro zdravih Banjalučana smešteno je u karantin Studentskog centra “Nikola Tesla” u kojem su se nalazili zaraženi pacijenti, piše Srpskainfo.

Nakon otkrivanja ove informacije, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić tražio je da svi u lancu preuzmu svoj deo odgovornosti. Međutim, jedini koji je sankcionisan jeste pripadnik Policijske uprave Banjaluka, odnosno saobraćajni policajac koji je Banjalučane doveo do pogrešne zgrade.

Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP Republike Srpske ocenila je da je policijski službenik Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banjaluka počinio lakšu povredu dužnosti u slučaju pogrešnog smeštaja šestoro zdravih Banjalučana u karantin Studentskog centra “Nikola Tesla” gde su se nalazili zaraženi pacijenti.

Ovom policajcu čija je greška mogla skupo da košta mlade Banjalučane izrečena je disciplinska mera 10 odsto od osnovne mesečne plate.

Podsetimo, državljani Republike Srpske, njih šestoro, koji su 27. aprila ove godine pod pratnjom policije doputovali u Banjaluku kako bi bili smešteni u karantin u Srednjoškolskom domu, greškom je bilo prebačeno u Studentski centar „Nikola Tesla“, među pacijente zaražene korona virusom. Katastrofalan propust doveo je do pravog rata rečima unutar nadležnih službi, koje su odgovornost prebacivale jedna na drugu i na kraju pokušale da zataškaju slučaj. Zvaničnih saopštenja, niti bilo kakvih drugih informacija o ovom slučaju nije bilo.

Srpskainfo je došla do informacije da je petoro građana sa graničnog prelaza Gradiška, te jedan iz Šamca, nakon uobičajenih procedura koje, između ostalih, podrazumevaju pregled zdravstveno-sanitarnog inspektora, upućeno pod policijskom pratnjom u karantin u Banjaluku.

Nakon što su uočili katastrofalnu grešku, Banjalučane su smestili u Centar “Zaštiti me” gde su čekali testiranja. Na sreću, rezultati su pokazali da Banjalučani nisu zaraženi.

Video: Policija objavila skandalozni snimak: Traži se žena koja je kašljala bebi u lice

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima