Noćni klubovi na udaru, štab komentarisao i Ivaniševića: U Hrvatskoj 56 novih slučajeva

Hrvatski zvaničnici saopštili da će se krenuti u kontrolu noćnih klubova zbog porasta broja zaraženih

  • 0
Hrvatska, Koronavirus Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj je u poslednjih 24 sata zabeleženo 56 novih slučajeva korona virusa. Od početka epidemije registrovano je 2.539 slučajeva, a preminulo je 107 osoba.

Od 56 novoobolelih čak 23 je iz grada Zagreba, a veruje se da je zaraze krenula da se širi u noćnim klubovima.

- Imamo neke podatke o tome. Radi se o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i zbog toga smo odlučili da donesemo odluku kojom će se sprovoditi kontrola preporuka pridržavanja u noćnim klubovima. Inspekcija i policija će izlaziti u noćne klubove i pratiti. Ako uoče nedostatke, tražiće da se trenutno počne s sprovođenjem preporuka - saopštili su nadležni.

Navodno će pojedini klubovi biti zatvoreni, a nadležni kažu da se to može sprečiti ako se poštuju mere.

- Nama je u interesu da se odvija što više ekonomskih aktivnosti, ne da se zatvara nešto. Čini se da smo zaboravili što to znači bon ton u jeku epidemije, kao što neće zaboraviti poklon kad idete na rođendan, tako i ovde nemojte da zaboravite na distancu i preporuke ponašanja, higijenu i slično.

Alemka Markotić, direktorka Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" komentarisala je i slučaj Gorana Ivaniševića, koji je danas objavio da je zaražen koronom.

- Ponoviću, koliko znam Ivanišević se testirao 3 puta, prošli četvrtak, u ponedeljak i danas je pozitivan nalaz. Teniski događaj i kontakt su bili u u subotu. Ivanišević je tada bio negativan. Samo kontakti koji su ostvareni pre 48 sati od nalaza se obrađuju. Epidemiološke službe će zaključiti je li se radilo o bliskim kontaktima ili ne - rekla je Markotić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA