≫ 

Predomislili se: Građanima BiH dozvoljen (ipak) prolaz kroz Hrvatsku, ali samo ako idu u ovo mesto

Odlukom Kriznog štaba Hrvatske od 25. juna propisano je da su državljani BiH koji odlaze u Hrvatsku dužni da borave u samoizolaciji u sopstvenom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku

  • 1
Srbija, Srpsko - Hrvatska granica migranti, Šid, Serbia Europe Migrants Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Granična policija BiH saopštila je večeras da ih je hrvatski MUP obavestio da je dozvoljen tranzit građana koji kroz Hrvatsku putuju u Neum.

Kako su naveli, prolaz je dozvoljen građanima BiH koji preko GP Doljani - Metković putuju u taj primorski grad, prenosi sarajevski portal Klix.

Dodaje se da je da je odlukom Kriznog štaba Hrvatske od 25. juna propisano da su državljani BiH koji odlaze u Hrvatsku dužni da borave u samoizolaciji u sopstvenom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku.

Dalje se navodi da se mera samoizolacije ne primenjuje na putnike koji prilikom ulaska u Hrvatsku prolaze kroz BiH, Kosovo, Srbiju i Severnu Makedoniju.

Na GP Doljani ranije danas je rečeno da građani BiH ne mogu proći kroz Hrvatsku na putu do Neuma, nakon čega je rečeno da ipak mogu. Iz hrvatske policije su zatim kazali da situacija sa tranzitom nije u potpunosti jasna kada je reč o odlasku u Neum.

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA