≫ 

Osuđen ubica iz Đakova: Andriji 40 godina za smrt Ivana i Blaženke

Ubica iz Đakova kriv za dvostruko ubistvo

  • 0
andrija dreznjak, Đakovo Foto: 24sata.hr/Franjo Lepan

Sud u Hrvatskoj je u podne objavio kako je Andreja Drežnjak kriv za ubistvo Ivana Pavića i Blaženke Poplašen, radnika Centra za socijalni rad u Đakovu.

Početkom juna počelo je suđenje Drežnjaku, kojem se na teret stavljalo hladnokrvno ubistvo Ivana Pavića Blaženke Poplašen. Za ubistvo Pavića dobio je 30 godina zatvora, kao i za ubistvo Blaženke Poplašen. Sud mu je u konačnici dodelio 40 godina.

Sudija je rekao da je Drežnjak ubio iz bezobzirne osvete i da je veštačenje pokazalo da je bio uračunljiv. Poručio je i kako su Poplašen i Pavić postupali po zakonu isključivo u Drežnjakovu korist i kako su njegove sumnje, da žele da mu uzmu imovinu, bile neutemeljene. Zbog tih sumnji ih je, naposletku, i ubio.

Podsetimo, stravično ubistvo se dogodilo početkom jula prošle godine u đakovačkom Centru za socijalni rad. Andrija Drežnjak, koji je u Centar dolazio gotovo svakodnevno, je tada ubio dugogodišnju socijalnu radnicu Blaženku Poplašen, a njen kolega, pravnik Ivan Pavić, teško je ranjen. Nakon 10 dana u bolnici podlegao je povredama.

Drežnjaku je bila oduzeta poslovna sposobnost, lečen je na psihijatriji, a socijalna radnica, koju je hladnokrvno upucao iz vatrenog oružja, bila mu je staratelj po službenoj dužnosti.

Video: Vi ste ga upravo ubili: Procureo još jedan snimak ubistva Džordža Flojda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA