• 1

Crna Gora uvela nove mere: U Gusinju zabrana kretanja, Berane zatvara vrtiće

U Gusinju i Beranama od večeras je snazi i zabrana okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mestima, verski obredi u verskim objektima bez prisustva građana

  • 1
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica

Vijesti.me/Savo Prelević

Stanovnicima Gusinja u Crnoj Gori od večeras je zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 18 do 5 sati.  Nove mere za tu opštinu podrazumevaju i zabranu rada ugostiteljskim objektima, kao i zabranu javnog i putničkog saobraćaja iz opštine i ka opštini, osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti, javlja RTCG. Deo mera, koje podrazumevaju zatvaranje vrtića, zabranu okupljanja, odnose se i na Berane.

U Gusinju i Beranama od večeras je snazi i zabrana okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mestima, verski obredi u verskim objektima bez prisustva građana, kao i prevoz u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica.

Zabranjeno je i kretanje i zadržavanje više od dva lica na otvorenom javnom mestu u isto vreme, osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke.

- Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom javnom mestu osim u objektima stanovanja, zabranjena su okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva - navode iz NKT-a.

Zatvaraju se ustanove za predškolsko vaspitanje.

Uprava za inspekcijske poslove će od večeras, čim stupi na snagu Zakon izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, rigorozno novčano kažnjavati svako kršenje naredbi o sprečavanju širenja Kovid-19, saopšteno je iz Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) za zarazne bolesti.

Video: Snimci i situacija unutar bolnice u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi

    Lako je njima kad imaju 4 stanovnika na 1 kvm.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima