≫ 

Jedino oni nisu imali maske u prevozu: Policajci u tramvaju prekršili mere, biće kažnjeni

Zagrebačka policija navela je da će biti preduzete sve mere kako bi se identifikovala dvojica policajaca

  • 1
Hrvatska policija, policajac

Foto: Shutterstock

Odlukom Štaba civilne zaštite, u javnom prevozu u Hrvatskoj putnici i radnici su dužni da nose zaštitne maske za lice, a ako neko u vozilu nema masku, vozač ne sme da krene. Ipak, ovaj put, tramvaj je krenuo, piše portal 24sata.hr.

Naime, samo dva policajca od svih putnika u tramvaju nisu imala masku na licu, kako je rekla jedna putnica zagrebačkog tramvaja. Ona je snimila policajce koji se ne pridržavaju mera protiv korona virusa.

Njihova vožnja nije trajala dugo, ali pravilo je pravilo, koje bi bez izuzetaka trebalo da važi za sve građane, bez obzira na to koliko vremenski duga bila ta relacija.

Povodom ovog slučaja oglasila se i zagrebačka policija.

- Odlukom o izmeni odluke o načinu organizacije javnog prevoza za vreme trajanja proglašene epidemije bolesti Kovid-19, koja je stupila na snagu 25. juna 2020., propisano je, između ostalog, da su putnici u javnom saobraćaju obavezni u vreme boravka u prevoznom sredstvu da koriste medicinske maske ili maske za lice. Propisane obaveze, bez posebnih izuzetaka, odnose se i na policajce kad, kao putnici ili iz razloga obavljanja policijskih poslova, borave u prevozu - naveli su.

Dodali su kako će preduzeti sve potrebne mere kako bi utvrdili identitet dva policajca u tramvaju pa će takođe utvrditi vrstu i težinu povrede službene dužnosti, a shodno tome se može pokrenuti i disciplinski postupak.

Video: Moguće je preći hrvatsku granicu uz važeće putne i saobraćajne isprave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA