≫ 

"Za dom spremni" na biračkom mestu u Zagrebu, ogavan grafit o srpskoj deci u Splitu kod škole

Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada deci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u Hrvatskoj, navodi portal

  • 39
ustaški grafiti Arhiva/grafit sa Hvara, Foto: Facebook/Grad Hvar

Na jednom biračkom mestu u Zagrebu jutros je glasala osoba sa majicom HOS-a na kojoj je i ustaški poklič "za dom spremni", piše hrvatski portal Index.

Portal je fotografiju birača u majici sa ustaškim pokličom dobio od jednog čitaoca, uz konstataciju da je nošenje obeležja van zvaničnih komemoracija, policija morala da sankcioniše.

Pitali su, kažu, policiju da li su nešto preduzeli povodom ovog birača, a odgovor će objaviti kada ga budu dobili.

Ali to nije jedini incient danas. I u Splitu je osvanuo grafit usmeren protiv Srba.

Pošto su polovinom prošlog meseca golobradi navijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent s degutantnom porukom "Jeb**emo srpske žene i decu", sada je grafit istog sadržaja osvanuo na splitskom Kmanu. Redakciji Novosti (fotografiju možete da vidite na linku) se s fotografijom grafita, napisanog na asfaltu, javio čitalac. Grafit je ispisan otprilike stotinak metara od Osnovne škole Kman-Kocunar, koja je i jedno od biračkih mesta u Splitu.

Grafit s Kmana samo je još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da antisrpstvo i šovinizam u hrvatskom društvu, nažalost, nisu nikakav incident nego raširena i uobičajena pojava, navodi Portal novosti. Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada deci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u Hrvatskoj, a ujedno i pored birališta, dakle tamo gde danas može da ga vidi veliki broj građana koji će izaći na izbore.

Podsetimo, Srpsko narodno veće objavilo je 12. juna na Tviteru fotografiju na kojoj se vide zagrebački navijači, u pitanju je grupa koja podržava FK Dinamo, kako drže transparent.

Video: Skandalozni grafiti u Splitu protiv Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lj.

    5. jul 2020 | 16:34

    Ovo je svojstveno većini Hrvata. Oni se na ovakav način odgajaju još od malih nogu. Dobro je to,biće i gore. Nikad,ali nikad neće prestati ovakvo ponašanje.

  • Pp

    5. jul 2020 | 16:44

    Još jedan pozdrav za sve JUGONOSTALGIČARE...

  • Milica

    5. jul 2020 | 16:36

    Eto ko izaziva svadju i ko je žedan krvi. Tako je počelo i devedesetih, i onda od njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA