• 17

Hrvati hoće skroz da zatvore granicu sa Srbijom? Beroš strahuje od korone nakon slavlja u HDZ-u

Ministar zdravlja Hrvatske se nada da "neoprezno" slavlje u prostorijama HDZ-a neće dovesti do širenja korone, ali i otkrio da li će Hrvati skroz zatvoriti granicu prema Srbiji

  • 17

Video: Slavlje HDZ u Hrvatskoj bez maski

Hrvatska strahuje od "uvoza" korone iz Srbije, ali se nada da neoprezno slavlje izborne pobede neće dovesti do širenja opasnog virusa.

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš, rekao je da je moguće da zbog izbora i pobedničkog slavlja u štabu HDZ-a proširi korona virus, ali da se nada da se to neće dogoditi.

- Bili smo na otvorenom, merila se temperatura, dezinfikovale ruke. Ali priznajem, u pojedinim trenucima bili smo preblizu jedni drugima - rekao je Beroš i dodao da je on izbegavao bliske susrete, preneo je zagrebački portal Indeks.

Region su sinoć preplavili snimci i fotografije slavlja u prostorijama HDZ-a gde je više stotina ljudi, od kojih niko nije nosio masku, stajalo tik jedno do drugog. Takođe, mnogi se nisu libili da se isčestitaju kao da korona ne vlada, pa su pali i poljupci, ali i grljenje.

Lider HDZ-a Andrej Plenković se trudio da izbegne poljupce, a sa saradnicama se uglavnom zdravio udaranjem laktovima.

Razmišljaju da zatvore granicu ka Srbiji?

Komentarišući mogućnost zatvaranja granica sa Srbijom, on je rekao da se o tome razmišlja.

- Ako se tamo situacija pogorša, razmišljamo i o tome - rekao je Beroš.

Podsetimo, državljani Srbije i dalje ne mogu da putuju u Hrvatsku, jer je Štab civilne zaštite te zemlje doneo odluku "o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske, koja se primjenjuje od 1. do 15. jula 2020. godine".

Kako se pojašnjava, od toga su izuzeti zdravstveni radnici, zdravstveni istraživači i saradnici, stručnjaci za brigu o starijima, te osobe koje zahtevaju hitno medicinsko lečenje... Ulaz je omogućen i prekograničnim radnicima, prevoznicima robe i drugom prometnom osoblju, u meri u kojoj je to potrebno, kao i policijskim službenicima u obavljanju svojih poslova, službe i timovima Civilne zaštite, osoblju međunarodnih organizacija i međunarodnom vojnom osoblju u obavljanju svojih funkcija, putnicima u tranzitu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • knez

    I treba da mi zatvorimo granicu sa njima to je stari Srpski neprijatelj.Ali zauvek!

  • BG

    Pun je Beograd hrvata. I bas se drze zajedno, u svemu imaju prednost u odnosu na Srbe u Srbiji.

  • Najbolje

    Zatvoriti granicu, sazidati veliki zid bez vrata i da ih nevidimo više nikada. Ujaci nam samo zlo uvek nanose

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima