• 0

Epidemija proglašena u više gradova na severu Crne Gore

NKT je saopštio da se na celoj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabranjuju zabavno-muzički programi, poput koncerata, živih nastupa, muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično

  • 0
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica

Vijesti.me/Savo Prelević

Zbog konstatnog porasta broja zaraženih korona virusom, odlučeno je da se epidemija proglasi u više opština na severu Crne Gore, saopštilo je crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo.

Epidemija je proglašena na teritoriji opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje, prenosi podgorički portal CdM.

Takođe, preporučeno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku distancu.

- Konstantan porast broja novootkrivenih slučajeva infekcije korona virusom i to na teritoriji cele države, sa posebno ugroženim severnim i centralnom regionom, i činjenica da sve veći broj obolelih ne uspeva pouzdano da identifikuje izvor infekcije ukazuje na raširenu lokalnu transmisiju virusa u određenim sredinama zbog čega je NKT dalo saglasnost Ministarstvu zdravlja da proglasi epidemiju zarazne bolesti na teritoriji tih opština - saopštio je NKT.

NKT je saopštio da se na celoj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabranjuju zabavno-muzički programi, poput koncerata, živih nastupa, muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično.

- U Južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče doneto ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 24 sata - saopštio je NKT.

Kako se navodi, preporučeno je da se obavezno nose zaštitne maske i na otvorenom prostoru u onim situacijama i mestima kada nije moguće održavanje fizičke distance.

Video: U Crnoj Gori potvrđeni prvi slučajevi korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima