Nema vozića i ljubljenja, dozvoljen samo poljubac mladenaca: Hrvatska uvodi nova pravila za svadbe

Uzimaće se i podaci gostiju

  • 0
venčanje svadba

foto: pixabay.com

Direktor Zavoda za javno zdravlje Hrvatske Krunoslav Capak istakao je da u toj zemlji neće doći do zabrana svadbi i otkrio kakve će biti preporuke.

- Mi ćemo dati nove preporuke za organizaciju venčanja, okupljanja u ugostiteljskim objektima, ketering, hotelima i tako dalje. Malo ćemo postrožiti, tj. moraćemo se precizno voditi poimenice prisutni gosti, njihov broj mobilnog. Tražićemo od organizatora da spreči grljenje i ljubljenje što je na venčanjima jako teško, to mi je sasvim jasno. Mladoženji će biti dozvoljeno da poljubi mladu. Kateringu će biti data uputstva da hranu ne služe na ovalima nego pojedinačno. O zabrani nismo nikada razgovarali, nego o ograničenju broja, ali on trenutno ostaje isti. I za ples ćemo dati neke preporuke. Mi vozić ne bismo preporučili. Ljudi tada ubrzano dišu i pritom stvaraju kapljice koje se mogu prenositi - rekao je on.

Otkrio je i da li bi se on u ovom trenutku odazvao na svadbu.

- Lično u ovom trenutku ne bih išao na venčanje, osim ako mi je to neko vrlo blizak, na primer ćerka ili brat - rekao je.

Podsetimo, Hrvatska bi danas trebalo da uvede nove mere da bi se sprečilo širenje korona virusa. Do jutros je zabeleženo 76 novih slučajeva, a nije isključeno da će jedna od mera biti i uvođenje obavezne samoizolacija za putnike iz Srbije i BiH.

Video: Stevanović: Priliv pacijenata velik, apel da se građani čuvaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA