≫ 

Užas u Crnoj Gori: Otac prodao ćerke, najmlađa ima 6 godina, sinove terao na prosjačenje

Tokom akcije “Arba” uhapšeni su Z. K. (47) i S. H. (44)

  • 0
Predofilija, zlostavljanje, decak, Hapšenje pedofila, nasilje nad muskarcima Foto-ilustracija: Profimedia, Shutterstock

Dve osobe uhapšene su zbog trgovine ljudima u Crnoj Gori, od kojih je jedan, kako se sumnja, svoju maloletnu decu od kojih najmlađe ima šest, a najstarije 16 godina, terao na prinudni rad, prosjačenje i sklapanje braka, saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom akcije “Arba” uhapšeni su Z. K. (47) i S. H. (44).

Z. K. (47) je kako se sumnja izvršio četiri krivična dela trgovina ljudima.

- Krivično delo izvršio je na štetu svoje maloletne dece L. K. (6), A. K. (8), D. K. (11), I. K. (13), M. K. (14), i R. K. (16). Prijavljeni Z. K. je, kako se sumnja, u kontinuitetu od 5. oktobra 2018. do 8. jula 2020. godine, upotrebom sile i pretnje, zloupotrebom poverenja i odnosa zavisnosti, koristio svoju maloletnu decu za prinudni rad i prosjačenje - saopšteno je iz policije.

Zatim je, kako se sumnja, svoju maloletnu četrnaestogodišnju kćerku M. K, pretnjom, zloupotrebom poverenja i odnosa zavisnosti prodao u cilju sklapanja braka. Isto je uradio i sa maloletnim ćerkama I. K. (13) i A. K. (8).

Službenici Centra bezbednosti Podgorica uhapsili su i S.H. (44) zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela trgovina ljudima, prenosi RTCG.

- Krivično delo trgovina ljudima na štetu maloletne I. K. (13), koje je, kako se sumnja, izvršio na način što je silom ili pretnjom, zloupotrebom poverenja i odnosa zavisnosti izvršio kupovinu ovog lica u cilju sklapanja braka. Drugo krivično delo trgovina ljudima koje se stavlja na teret S. H. izvršio je na štetu pastorke V. K. iz Podgorice - navodi se u saopštenju.

Prijavljeni je, kako se sumnja, u kontinuitetu, od 17. aprila 2019. do 8. jula 2020. godine, upotrebom sile koristio V.K. za prinudni rad i prosjačenje.

- Kroz sprovedenu kriminalističku obradu obezbeđeni su materijalni dokazi, te će osumnjičeni u zakonom predviđenom roku uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici - rekli su iz policije.

Službenici Centra bezbednosti Podgorica nastaviće sa proaktivno istražnim aktivnostima i saradnjom sa nadležnim tužilaštvom u cilju suzbijanja i sprečavanja ovih krivičnih dela.

Video: Evo šta je ostalo posle sukoba policije i demonstranata u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA