• 0

Počeli vezu preko društvene mreže, namamio je u BiH i život joj pretvorio u pakao

- Nikada nećeš videti svoju porodicu ne budeš li radila šta tražim - pretio joj je

  • 0
Nasilje u porodici

Foto-ilustracija: Shutterstock

Da treba biti oprezan u komunikaciji preko društvenih mreža, na teži je način naučila devojka, koja se umesto u romantičnoj vezi, našla u paklu. A zbog onog što joj je učinio, 28-godišnjak, inače državljanin BiH, je krivično prijavljen za trgovinu ljudima.

Priča je počela na jednoj od društvenih mreža u februaru 2018. i trajala je do septembra 2019. Osumnjičeni 28-godišnjak se lažno predstavljao te je slao zahteve za prijateljstvom raznim devojkama. Tako je pristupio i žrtvi, s kojom se prvo dopisivao preko interneta, da bi se potom njih dvoje upoznali i u stvarnom svetu, prenosi Jutarnji.hr.

Počeli su vezu, a devojka je kako kaže tužilaštvo, prema 28-godišnjaku postala emocionalno zavisna. On ju je pak uverio da bi trebalo da dođe u BiH i s njim počne da živi.

Prevarom ju je namamio da dođe u BiH u koju je došla 11. jula 2018. i tada je za nju počeo pakao. Jer čim je došla, 28-godišnjak joj je uzeo ličnu kartu i mobilni, te joj je onemogućio da se slobodno kreće.

- Nikada nećeš videti svoju porodicu ne budeš li radila šta tražim. A veruj mi ošišaću te do gole kože - učestalo je 28-godišnjak pretio preplašenoj žrtvi koju je uz to i tukao.

Želeo je da je ponizi i preplaši tako da je može naterati da prosi za njega. Ona je to i činila pa je obilazila kuće u jednom mestu u BiH i prosila novac, koji je predavala 28-godišnjaku, a on je taj novac zadržavao za sebe.

Sumnjiči se i da ju je 20. novembra 2018. naterao da autobusom ode u Hrvatsku i da tamo u poslovnicama dva operatera sklopi ugovore o kupovini dva mobilna telefona vrednih oko 600 evra. Pre nego što je na graničnom prelazu ušla u autobus, 28-godišnjak joj je zapretio.

- Uništiću te ako kome išta kažeš - rekao joj je.

Kada mu se žrtva vratila, on je od nje uzeo mobilne te i prodao ih, nakon čega su se vratili u BiH. Nadalje, 28-godišnjak se sumnjiči i da je 23. maja 2019. sa žrtvom legalno došao u grad na području Splitsko-dalmatinske županije.

Njih dvoje živeli su u apartmanu s njegovom petočlanom porodicom, u malom stanu i u lošim životnim uslovima.

On je svoju žrtvu prisiljavao da svaki dan od 9 do 18 skuplja i preprodaje plastične boce te njemu predaje većinu novca, a taj životni horor žrtve trajao je do 18. septembra 2019.

Video: Evo šta je ostalo posle sukoba policije i demonstranata u Beogradu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima