≫ 

Slovenci aplikacijom prate zaražene korona virusom

- Instalacija i upotreba mobilne aplikacije biće dobrovoljna i besplatna, osim u slučajevima kada je osoba pozitivna na testu ili joj je naređeno da bude u obaveznom karantinu - rekao je ministar rada Janez Cigler Kralj

  • 0
Korona virus, korona virus, Slovenija, protest, Ljubljana Foto: 24ur.si/Miro Majcen

Slovenija je odobrila upotrebu aplikacije za praćenje korona virusa čije će korišćenje biti obavezno za one koji su zaraženi ili koji su u karantinu.

Parlament je odobrio upotrebu aplikacije sa 50 glasova za i 23 protiv, prenosi Gardijan.

- Instalacija i upotreba mobilne aplikacije biće dobrovoljna i besplatna, osim u slučajevima kada je osoba pozitivna na testu ili joj je naređeno da bude u obaveznom karantinu - rekao je ministar rada Janez Cigler Kralj pre glasanja u parlamentu.

Vlada desnog centra na čelu sa premijerom Janezom Janšom tvrdi da je aplikacija neophodna za suzbijanje širenja zaraze s obzirom da je broj novih slučajeva eskalirao u julu.

Aplikacija će biti predstavljena u narednim nedeljama.

U zemlji je do sada prijavljeno 1.776 slučajeva korona virusa i 111 smrtnih slučajeva, a 13 novih slučajeva potvrđeno je u sredu.

Slovenija trenutno ima pravilo 14-dnevnog karantina za ljude koji su bili u zemljama sa velikim brojem infekcija ili koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

Video: Pogledajte kako je proteklo treće veče protesta u Beogradu: Telegraf na licu mesta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA