• 0

Civilna zaštita i policija nadziru venčanja: Nove mere Hrvatske zbog korona virusa

Navedenom Odlukom uvode se nužne mere koje moraju da ispune organizatori svih okupljanja s više od 100 osoba

  • 0
Vencanje

Foto: Pixabay

U poslednjih 24 časa u Hrvatskoj je zaraženo 116 osoba, što je najveći dnevni porast otkad se u Hrvatskoj pojavio korona virus.

Zbog takve epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite RH danas je doneo Odluku o nužnim merama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 učesnika za vreme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Navedenom Odlukom uvode se nužne mere koje moraju da ispune organizatori svih okupljanja s više od 100 osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto učesnika obavezni su “Županijskom centru 112” dostave obaveštenje o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati pre planiranog početka okupljanja, navodi “Večernji list”.

Organizatori koji su okupljanje prijavili u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju nisu dužni da dostavljaju ovo obaveštenje. Takođe, svi organizatori okupljanja s više od 100 učesnika obavezni su da vode pisanu evidenciju ljudi koji prisustvuju, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je neko od njih bio zaražen koronavirusom što efikasnije spreči eventualno širenje bolesti.

Kontrolu sprovođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i upustva Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sprovodiće timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima