Gde su moja čeda? Srpski vladika napisao potresnu pesmu o pretvaranju Aja Sofije u džamiju

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije napisao je pesmu reagujući na vest o pretvaranju Aja Sofije u džamiju

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Marijana
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Istok Zapad

    11. jul 2020 | 13:12

    Rimski car Dioklecian(Split) 285g radi boljeg upravljanja tim velikim i moćnim Rimskim carstvom deli mu administraciju na Istočnu i Zapadnu. Posle ta podela postaje i politička kad car Konstantin u Konstantinopolju 330g stvara novu upravu za Istočno carstvo koju naziva Vizantija(Bizant) pa iz jednoglavog Rimskog orla simbolično stvara Dvoglavog orla ko simbol jednog carstva-tela sa dve glave-uprave. Posle taj Konstantinopolis postaje tako bogat da želi postati i mesto upravljanja celom Hrišćanskom Crkvom sa centrom u Aji Sofiji(Sveta Mudrost) a pošto Rimski Papa(Od Pape Siricija 385g vođa Hrišćanske Crkve i naslednik Sv. Petra) to ne dozvoljava Vizantija deli Crkvu 1054g i odvaja Istočnu koju naziva Pravoslavnom(U 16veku se odvajaju i Protestanti). Kad su se Hrišćani podelili Osmanlije su ih lako pregazile i porobile celu Južnu pravoslavnu Evropu a padom Konstantinopolja 1453g brišu ime Vizantije iz istorije pa se na pravdu Boga ona sada zove Turska a taj Konstantinopolis se zove Istanbul(Grad izlazećeg sunca) a ta Aja Sofija je sada džamija sa minaretima. Bitne su samo Isusove reči jer je On rekao Patru(Stena) da Njegovu Crkvu ni vrata pakla neće nadvladati a tu je Crkvu sa svojom žrtvom Petar utemeljio u Rimu(Koji je priznao Hrišćanstvo 325g) šta znači da Pravoslavlje nije Njegova Crkva! U Bibliji piše da će Harlot(Odvojena crkva-kurva-bludnica) obmanuti narod da dočekaju antihrista a šta znači da pomirenja i ujedinjenja Hrišćanske Crkve nikada neće bit.

  • PODELJENA BRAĆA

    11. jul 2020 | 13:12

    Gaius Julius Caesar: DIVIDE ET IMPERA(podeli-zavadi pa vladaj)! Dolazak Slovena u 7veku i pokrštavanje iz pogana u Papine hrišćane(7-8vek). Krstionica kneza Višeslava(8vek) ima krst sa Hrvatskim pleterom(Bijeli križ, Vukovar). Kraljevina Hrvatska prva među Slovenskim narodima još 925g i širi se na celu Srbiju kad kralj Tomislav čisti osvajače Bugare 928g. Raskol Crkve otcepljenje i stvaranje Pravoslavlja 1054g! Ubistvo poslednjeg Hrvatskog kralja Petra Svačića 1097g. Raspad KH i zajedništvo sa Mađarima Pakta Konventa 1102g. Sv. Sava huška i obrće Srbe od Pape i braće prema Vizantiji a Papa da to spreči kruniše prvog srpskog kralja Stefana Prvovenčanog 1217g. Sava je uspeo pa Vizantija priznaje SPC odmah 1219g! Nagrada od Vizantije(4C i Dvoglavi orao) Carstvo 1345g(traje do smrti Uroša 1371g). SPC za spas Vizantije huška Srbe u borbu na Kosovom polju 1389g! Poraz Vizantije(njeno zlo ostaje u SPC) i pad Carigrada 1453g. Posle pada Osmanskog carstva, SPC i Crna ruka sa Gavrilom pokreću najveće zlo u istoriji WW1 i uništenje katoličke Austrougarske 1914g! Osveta katolika u WW2 sa Jezuitima i Ustašama u Jasenovcu i logorima 1941g! SPC i Četnici pokreću rat i velikosrpski genocid 1991g...i za to se čeka osveta!? Svetski moćnici(neki bi rekli Masoni i Iluminati) su morali, da nekako podele Slovenski narod, najveći na Planeti(I najgluplji), a najlakše je bilo sa verom, posebno kod Južnih Slovena! A onda, muslimani to koriste da se bolje šire, neka im je sa srećom...

  • PITANJE

    11. jul 2020 | 13:11

    Kako to da su turci 500g u pohode išli preko Beograda za Evropu i pokorili baš sve za to otcepljene pravoslavne zemlje na Jugu Evrope a nikada nisu mogli preko Zagreba ma ni da dodju do njega da pokore te male i prve katolike hrvate pa da skrate za Sloveniju pa za Italiju da tu njihovu "čizmu" lepo odseku od Evrope i pregaze je do Rima i Pape šta im je i bila namera a preko “vatikanskih psa čuvara” hrvata nisu mogli kao ni niko pre njih a srbe jašili i držali u ropstvo veće i od Biblijskog naroda a eto hrvati kažu da ih Gospa od Osmanlija sapasala u Sinju a od komunista u Međugorju a branitelje 90ih krunica a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA