Pena party i bivši ministar izazvali buru: Sipali šampon u Ukrinu pa se brčkali, pokrenuta istraga

Sumnja se da je tokom vikenda u Ukrinu sipan šampon, što je ugrozilo biljni i životinjski svet. U toku je istraga

  • 2
Dragan Mektić, Ukrina

Prinstscreen/Twitter/DraganMektic

Dragan Mektić, Ukrina

Prinstscreen/Twitter/DraganMektic

U Republici Srpskoj je pokrenuta istraga nakon što su na društvenim mrežama osvanuli snimci kako se u reci Ukrini, koja je puna pene, brčkaju ljudi, a među njima je bio i bivši ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, prenosi Srpska info. Sumnja se, naime, da je u reku sipan šampon.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske najoštrije je osudilo upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima i zatražilo od Inspektorata Republike Srpske da se istraži i ispita ovaj slučaj.

Na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno je da je pena koja je korišćena u reci Ukrini nastala iz topa za generator pene. „Vode Srpske“ su već, kako se navodi, naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu.

- Upotreba hemikalija pogubna je za biljni i životinjski svet reka, a posebno je specifično što se to dogodilo na reci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu „cvetanja reke“, odnosno „ukrinskom vodenom cvetu“, koje izaziva jedna vrsta belog leptira – kažu u Ministarstvu poljoprivrede.

 

Zaključuju da je neshvatljivo i nedopustivo da se u svrhu zabave u reku ispuštaju hemikalije, a Ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja reka.

Dragan Mektić postavio je juče ujutru na svom tviter profilu video snimak kojim je razbesneo korisnike ove društvene mreže. Na snimku se vidi kako Mektić skače u Ukrinu koja je puna pene, a korisnici tvitera pretpostavljaju da je pena nastala od šampona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    13. jul 2020 | 13:42

    Od ovog morona me nista ne iznenadjuje zagadjuje reke a ima para za tri bazena!!!

  • Lord

    13. jul 2020 | 15:01

    Au, koliko je tu sampona sipano, litre i litre...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA