≫ 

Rekli da su ušli u Crnu Goru tako što su "stavili 50 evra u pasoš", sada letuju iza rešetaka

Policija uhapsila turiste iz Nemačke zbog lažnih izjava o ulasku u Crnu Goru

  • 7
Hapsenje, crna gora

Foto: Shutterstock, Pixabay

Crnogorska policija uhapsila je četiri strana državljanina zbog davanja netačnih informacija o ulasku u Crnu Goru i epidemiološkim proverama.

Nemački turista D. R. medijima je izjavio da je prilikom ulaska u zemlju, na graničnom prelazu Božaj, u pasoš stavio 50 evra i na taj način uspeo da pređe granicu bez dalje kontrole. To se, nakon sprovedene kriminalističke obrade, pokazalo netačno, saopšteno je iz policije, prenosi Portal Analitika.

Policija je, navodi se u saopštenju, prikupla obaveštenja od novinara i od kamermana koji su zabeležili ovu izjavu, a potom identifikovali nemačkog državljanina D. R. (31), koji je bio u društvu sa A. I. (26) sa Kosova, sa boravkom u Nemačkoj, Š. J. (22) iz Sirije, sa prebivalištem u Nemačkoj i F. F. (26) iz Nemačke.

Po nalogu državnog tužioca ispitali su se navodi intervjua.

- Sprovedena kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su ova lica 8. jula prešla državnu granicu na graničnom prelazu Božaj iz Republike Albanije u Crnu Goru. Ova lica prilikom kontrole od strane granične policije su saopštila da kroz Crnu Goru samo prolaze u tranzitu, te da nastavljaju svoj put sa krajnjim odredištem u Republici Nemačkoj, ne izjavivši da ostaju u našoj državi na letovanju i da u Ulcinju imaju rezervisan smeštaj. Na ovaj način D. R., A. I., Š. J. i F. F. su doveli u zabludu policijske službenike i počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i po nalogu nadležnog državnog tužioca lišeni su slobode - saopšteno je iz policije.

Video: Srbi stigli u Stavros: Evo kako se atmosfera na plaži promenila za samo 24 sata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA