≫ 

I Slovenija stavila Crnu Goru na "crvenu" listu nesigurnih zemalja: Broj obolelih isti već tri dana

Od danas su na "crvenoj" listi nesigurnih zemalja Crna Gora i Luksemburg

  • 1
Korona virus, koronavirus, Slovenija Foto: Tanjug/AP

U Sloveniji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 1.012 ljudi te potvrđeno 19 novih zaraza, što je isti broj kao i prethodna dva dana, objavila je slovenska vlada.

Do sada je u zemlji napravljeno 119.029 testova te potvrđeno 1.916 slučajeva zaraze. Trenutno je 283 slučajeva aktivnih zaraza, covid-19 je do sada prebolelo 1.522 zaraženih.

Trenutno je hospitalizovano 19 pacijenata, jedan više nego prethodni dan, od čega je jedan na intenzivnom lečenju, a broj umrlih i dalje ostaje na brojci 111, prema podacima koje je objavilo ministarstvo zdravlja.

Najviše novozaraženih zadnjim je testiranjima potvrđeno u opštini Hrastnik, gde je sada ukupno 25 aktivnih zaraza, od čega oko polovina među štićenicima i zaposlenima lokalnog doma za starije.

Vladin portparol Jelko Kacin izjavio je da je u poslednje vreme glavni izvor novih zaraza druženje na većim slavljima i zabavama, a među zaraženima je i dosta mladih. Pozvao je na pažnju i oprez prilikom boravka u inostranstvu u zemljama i regijama kod kojih postoji epidemiološki nestabilna situacija.

Slovenska vlada na sinoćnjoj je sednici revidirala listu zemalja prema njihovoj epidemiološkoj sigurnosti, pa su od danas na njenoj "crvenoj" listi nesigurnih zemalja Crna Gora i Luksemburg.

S tzv. "žute" liste umereno nesigurnih zemalja na "zelenu" listu epidemiološki najsigurnijih destinacija odlukom vlade stavljene su Poljska i Velika Britanija, dok Hrvatska ostaje u "žutoj" zoni jer je prešla kriterijume od 100 novih zaraza na 100.000 stanovnika u razdoblju 14 dana.

Video: Vlada Srbije novim spotom poziva da se poštuju mere zaštite i spreči širenje korona virusa

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    17. jul 2020 | 12:56

    A ja svo ovo vrijeme mislim da je CG corona-free destinacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA