≫ 

Autobus sleteo sa puta u Hrvatskoj: Nikola i Marko sekirom razbili staklo da izvuku putnike iz BiH

Autobus sleteo na ravnom delu saobraćajnice, ispituje se da li je uzrok nesreće umor vozača

  • 0
Hrvatska hitna pomoć Foto-ilustracija: Shutterstock

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 4.43 sata dogodila na Državnom putu 1 (D-1) u mestu Tušilović nedaleko Karlovca u Hrvatskoj povređeno je šest osoba. Policija javlja da su povređeni vozač i pet putnika. Svi oni su prevezeni u Opštu bolnicu Karlovac.

U nesreći nije bilo drugih vozila. Radi se o sletanju autobusa na ravnom delu saobraćajnice iz smera Karlovca. Nakon sletanja je došlo i do prevrtanja na bok. Tom prilikom vozilo je izvrnulo banderu.

Jutarnji saznaje da su putnici državljani BiH koje je autobus ljubljanskih oznaka prevozio iz Nemačke u njihovu domovinu, deo putnika pokupili su u Austriji i Sloveniji. Uglavnom se radi o radnicima i studentima.

Je li razlog sletanju umor vozača ili neki drugi utvrdiće se istragom. Saobraćaj ovom deonicom Ličke magistrale odvijao se naizmenično jednom saobraćajnom trakom.

Putnicima su prvi u pomoć pritekli Nikola Čuturilo i njegov sin Marko. Sekirom su razbili vetrobransko staklo vozila, kako bi izvukli vozača, dok su ostalim putnicima pomogli da izađu kroz "šiber" na krovu.

- Čuli smo udar, a onda zapomaganje ljudi. Pomogli smo svima da izađu. Bili su prestrašeni, ali se činilo da nisu teško povređeni - rekli su Nikola i Marko.

Čini se da je najgore prošao vozač u nesreći.

Video: Poginuo vozač autobusa, mladić (24) zadobio teške povrede: Teška saobraćajna nesreća kod Vranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA