Dečak iz Holandije poginuo u Hrvatskoj: Osumnjičeni mladić gliser vozio bez dozvole

On je prevozio troje putnika, holandskih državljana, dok je maloletnik bio na okruglom gumenom dušeku koji je bio privezan konopcem za zadnji deo glisera

  • 0
Hrvatska, plaža, jadransko more, odmor, kafici Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Maloletni Holanđanin (14) stradao je na Kornatima, a istraga je pokazala da je za njegovu smrt odgovoran 20-godišnjak, koji je osumnjičen za teško delo protiv bezbedosti.

Kako je saopštio lučki kapetan u Šibeniku Robert Baljkas, mladi Holanđanin je stradao udarivši u gliser koji je manevrisao.

Utvrđeno je da je osumnjičeni na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu upravljao gliserom sa vanbrodskim motorom za koji nije imao potrebne dozvole.

On je prevozio troje putnika, holandskih državljana, dok je maloletnik bio na okruglom gumenom dušeku koji je bio privezan konopcem za zadnji deo glisera.

U jednom trenutku je osumnjičeni, dok je vukao gumeni dušek na kojem se nalazio dečak izveo manevar zbog kojeg je dečak udario u gliser i zadobilo teške i po život opasne povrede od kojih je preminuo u Opštoj bolnici u Šibeniku, saopštila je policija, a preneli hrvatski mediji.

- Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. jula u 13:15 na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu upravljao brodicom-gliserom s vanskim brodskim motorom, za upravljanje kog nije imao potrebne dozvole, kojom prilikom je prevozio troje putnika holandskih državljana, dok je smrtno stradalo dete vukao na dušeku, koji je bio privezan konopom za zadnji deo glisera - navela je policija.

Video: Granična policija EU u akciji na Jadranu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA