≫ 

Hrvatska strategija protiv korone nazvana "čekić i ples": Capak objasnio koja je njena suština

I dalje se razmatra pooštravanje mera

  • 0
Doktor, pacijent, bolnica, odela, maska, rukavica, vizir, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da će broj zaraženih danas biti verovatno manji u odnosu na prethodni dan, ali se i dalje, kazao je, razmatra da li je mera dozvoljenog okupljanja do 100 osoba ipak preblaga.

- Iako moram reći da se na Nacionalnom štabu od samog početka raspravlja o tome da li je mera okupljanja najviše 100 ljudi ipak malo preblaga i da bi je trebalo pooštriti - rekao je Capak za zagrebačku N1.

Govoreći o hrvatskoj strategiji protiv korone, Capak je rekao da je nazvana "hammer and the dance", tj. "čekić i ples", a njena suština je da se broj obolelih svede na minimum.

Pojašnjavajući naziv srategije, Capak je rekao da ako bi se poredila sa plesom onda bi to bio tango, jer znači “malo napred, malo nazad”, kada je reč o merama.

Smatra da Hrvatska “dobro pleše” i da brojevi novozaraženih neće da rastu, kako je rekao, kao u susednim zemljama.

- Mislim da nećemo doživeti da budu tako velike brojke, jer mi smo gotovo sve mere popustili, a imamo još puno prostora da određene mere pooštrimo. Ali mislim da zasad stvari imamo pod kontrolom - rekao je Capak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA