Za 24 sata rođena 41 beba: Pravi "bejbi bum" u Republici Srpskoj

Gordana Bednaš, babica iz Klinike za akušerstvo na UKC, kaže da posla kao prethodnog dana dugo nije imala, ali joj ništa nije teško kada zna zbog koga i čega radi

  • 2
Porodilište, novorođenče Foto-ilustracija: Shutterstock

U Republici Srpskoj u jednom danu rođena je 41 beba, a u Banjaluci najviše od početka godine, čak 22.

U Banjaluci je u utorak na svet došlo 11 devojčica i 11 dečaka, a od početka godine pa do sredine juna, UKC je dočekao 1.629 beba, prenose Nezavisne.

Gordana Bednaš, babica iz Klinike za akušerstvo na UKC, kaže da posla kao prethodnog dana dugo nije imala, ali joj ništa nije teško kada zna zbog koga i čega radi.

- Svaka beba i svaki porod nama pružaju određeno zadovoljstvo, jer vi kada vidite ozareno lice majke i srećne roditelje i vi ste srećni i ne znam koliko da ste umorni idete kući rasterećeni ako je sve u redu. Ali bi dobro bilo da se to češće ili svakodnevno događa, jer bi tada ova Republika mnogo bogatija - kaže Bednaš.

- To nas baš raduje, jutros sam dobio izvještaj dežurne ginekološke ekipe, naradili su se. Iako su radili puno, veseli su, imamo dosta beba - kaže Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske.

U opštini Rogatica od početka godine do danas bogatiji su za oko 60 beba, dok ih je u celoj prošloj godini rođeno toliko.

Rogatica je prošle godine svakom novorođenčetu poklonila po 500 konvertibilnih maraka (250 evra), a u prošloj godini tamo je isplaćeno i 12.000 KM (6.000 evra) mladim bračnim parovima za podršku u lečenju steriliteta.

Video: Pet trudnica rodilo blizance noćas u KC Vojvodina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA