Odvukao devojku ometenu u razvoju u šumarak u Bratuncu i pokušao da je siluje. Stric je čuo krike

Kako stoji u saopštenju, iako ima 20 godina, ona je na intelektualnom nivou petogodišnjeg deteta

  • 0
depresija, strah,silovanje, nasilje, Abortus, spontani pobačaj, test na trudnoću, trudnica, maloletnička trudnoća, ginekolog, ginekološki pregled Foto: Shutterstock

Devojka (20) ometena u razvoju navodno je seksualno zlostavljana na području Bratunca, saopštilo je Udruženje roditelja hendikepirane dece i omladine „Leptir“ iz Srebrenice.

Kako se navodi u saopštenju, do incidenta je došlo 15. jula u Bratuncu pošto je blizak rođak porodice D. J. koji živi u neposrednoj blizini od kuće žrtve napao devojku R. M, koja ima poteškoće u razvoju i umanjene intelektualne i fizičke sposobnostima. Iako R. M. ima 20 godina, ističe se da je na mentalnom nivou petogodišnjeg deteta, odnosno fizičke konstitucije devojčice od 10 godina.

- Osumnjičeni D. J. vukao je nasilno devojčicu u obližnji šumarak iznad kuće. Ona je vrištala i njene krike i plač čuli su stric i majka. Stric, svedok događaja, otrčao je prema mestu odakle je dopirao plač, zatekao devojku spuštene trenerke i gaćica, a nasilnika kako spušta pantalone. Obavešteni su policija i tužilaštvo, izvršen lekarski pregled i provedeni prvi koraci istrage. Osumnjičeni i na delu zatečeni počinilac nasilja zadržan je u policiji 24 sata i pušten na slobodu - piše u saopštenju, a prenosi Avaz.

U nastavku se tvrdi da je M. R. nakon izjave policiji i lekarskog pregleda puštena kući.

- Porodica i njihove komšije krajnje su uznemireni. Otac i majka se plaše kako će reagovati kad ga sretnu, plaše se za bezbednost svoje djece. Žive u izolaciji, dok se nasilnik slobodno šeta oko njihove kuće. Sklon je alkoholu i agresivan. Sa devojkom uzrasta deteta nije razgovarao stručnjak psiholog koji zna kako se i kojom metodom uzima iskaz od deteta sa poteškoćama u razvoju – piše u saopštenju.

- Mi roditelji URHDIO „Leptir“ Bratunac smo spremni i na ulicu da izađemo kako bi zaštitili svoju decu jer ovo nije prvi slučaj u Bratuncu kad se radi o deci i mladima sa poteškoćama u razvoju da se zataška i da se ćuti – dodaje se u objavi za medije.

Video: Brutalno silovao ženu, oprao ruke i pobegao: Žrtvu ostavio da leži u lokvi krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA