≫ 

Korona u regionu: Rekordan broj obolelih u BiH, u Crnoj Gori ova 3 grada imaju najviše zaraženih

U BiH juče je zabeležen najveći broj novozaraženih korona virusom od početeka pandemije - 331, a u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 90 novih slučajeva infekcije

  • 15
Koronavirus mapa regiona, EX YU Ilustracija: Nikola Jovanović

Situacija na Balkanu u vezi sa korona virusom je i dalje zabrinjavajuća. To je potvrdila i Svetska zdravstvena organizacija, a neke države regiona i danas broje nekoliko stotina novoobolelih.

Bosna i Hercegovina

U BiH je danas zabeležen najveći broj novozaraženih korona virusom od početka pandemije - 343, u Republici Srpskoj je 146, a u Federaciji BiH 197 pozitivnih osoba.

Portal Klix prenosi da je mnogo građana Sarajeva sinoć iskoristilo prijatno veče za vožnju biciklom, romobilima, šetnju sa decom i za kafu sa prijateljima, ali da su samo retki nosili masku, koja se preporučuje tokom boravka na mestima gde je mnogo ljudi, odnosno gde je nemoguće držati distancu od dva metra.

Kako je navedeno, u letnjim baštama restorana poštuje se socijalna distanca, a ugostiteljski radnici sve vreme nose maske.

U Federaciji BiH do sada je testirano 79.347 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 5.279 osoba.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.044 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 151 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Hrvatska

U Hrvatskoj su prema najnovijim infomacijama umrle tri osobe od korona virusa, a zaraženo je još 104.

Kako je saopšteno, jedna osoba je preminula na području Istarske, a jedna na području Zagrebačke županije.

U pretodna 24 sata testirano je 1.417 osoba.  Sedam osoba je na respiratoru.

Slovenija

U Sloveniji je od 935 testiranih uzoraka potvrđeno 27 novih slučajeva korona virusa, pokazuju poslednji vladini podaci.

Hospitalizovana su 24 pacijenta, a dva od njih su na intenzivnoj nezi, prenosi agencija STA.

Nije bilo novih smrtnih slučajeva povezanih sa Covid-19, pa je broj umrlih ostao 115.

U Sloveniji su od početka epidemije potvrđena 2.033 slučaja COVID-19.

Dom za negu starih u Hrastniku u istočnoj Sloveniji i dalje je jedno od najvećih žarišta korona virusa, s obzirom da na to da su devetoro korisnika i dvoje zaposlenih juče testirani pozitivno na korona virus, što znači da je sada zaraženo 29 korisnika i 10 zaposlenih u tom domu.

Crna Gora

U Crnoj Gori najveći broj registrovanih slučajeva korona virusa na 100 hiljada stanovnika je u Gusinju, na drugom mestu su Rožaje, a na trećem Bijelo Polje.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u U Gusinju je 997 obolelih na 100.000 stanovnika, u Rožajama 805, a u Bijelom Polju 455, prenose podgoričke Vijesti.

U Crnoj Gori je prema jučerašnjim podacima obolela 91 osoba, a umrle su četiri.

Makedonija

U Severnoj Makedoniji juče preko 100 obolelih. Makednonija je juče bila gora od Srbije kada je reč o smrtnim slučajevima, pošto je za 24 sata umrlo 10 osoba.

Video: Jednostavan trik da vas obična maska zaštiti bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lenjin

    23. jul 2020 | 14:34

    Hrvati sa vise testiranih a manje umrlih skoro 10-puta od Slovenije , koga misle da lazu, tako isto i braca Crnogorci , tesko da ce to da im spasi ovogodisnju turisticku sezonu ... da nije tragicno bilo bi smesno ...

  • Zvezdas

    23. jul 2020 | 15:00

    Da li je moguće da Crnogorci mogu da se zaraze!🤗

  • Grunf

    23. jul 2020 | 14:52

    Hrvati testirali tačno 10 puta manje od nas a imaju 104 zaražena. Ko je dva puta prošao pored škole može da izračuna koliko bi zaraženih otkrili da su testirali 11520 ljudi kao mi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA