≫ 

"Trebinje nije srpski grad, kao nijedan drugi u RS": Rečenica političara podigla prašinu

Iz SDA kažu da u BiH ne postoje nikakvi "srpski gradovi"

  • 64
Trebinje Foto: Pixabay

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Trebinje "najlepši srpski grad", oglasila se SDA Bakira Izetbegovića porukom da "Trebinje niti je bilo, niti će bilo kada biti 'srpski grad'".

Iz SDA kažu da u BiH ne postoje nikakvi "srpski gradovi".

- Predsednik Srbije bi svakako morao znati da su Bošnjaci dali glavni pečat razvoju Trebinja, od Arslanagića mosta, do kompletnog starog jezgra grada. Ali to ne znači da je Trebinje "bošnjački grad". Kao i sve u Bosni i Hercegovini, i Trebinje pripada svim narodima i građanima BiH - saopšteno je iz SDA.

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH reagovala je istim povodom i traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se izvini građanima BiH zbog, kako navode, neumesnog ispada, prenosi Tanjug.

U saopštenju te stranke se tvrdi da je etiketiranje bosanskohercegovačkih gradova 'srpskim' "namerno i ciljano atakovanje na suverenitet i celovitost Bosne i Hercegovine, ali i na njeno biće".

Najavu da će Srbija i Republika Srpska u Trebinju graditi aerodrom, iz SDP-a, kažu, da će to moći "samo onaj kome I ako dozvole institucije samostalne i suverene države Bosne i Hercegovine".

Video: Bivši operativac CIA za Balkan: Dajte Kosovo i tražite Republiku Srpsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    25. jul 2020 | 12:55

    Наравно да је српски град а вама из СДА и овим Комшићевим је још само преостало да пјевате борбене са све исламском декларацијом у џепу док вам усташе на баш- чаршији Степинца славе... љиге били, љиге и остали!

  • Mate Mostar

    25. jul 2020 | 15:49

    Živjela Republika Herceg Bosna i Republika Srpska !

  • rikimil

    25. jul 2020 | 13:51

    Kada je Trebinje nastalo , vi niste ni postojali , bili su to samo Srbi. A vi se odlucite jednom ,cas ste Muslimani , cas Bosnjaci. Sta ste I ko ste ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA