Ubice htele da zapale tela Kožara i Hadžića, ali nisu stigle: Novi detalji egzekucije škaljaraca

- Pretpostavlja se da su oni hteli da uđu u garažu luksuzne vile, jer je kod jednog od ubijenih muškaraca u ruci pronađen daljinski upravljač za otvaranje vrata - kaže izvor blizak istrazi

  • 6
Damir Hadžić, Alan Kožar Foto: Printscreen/Youtube/ ionian channel

Napadači koji su u četvrtak ubili Damira Hadžića i Alana Kožara ispred vile na Krfu polila su njihova tela benzinom, ali nisu stigle da ih zapale.

Hadžić i Kožar, za koje se govori da su navodno visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana izrešetani su sa 29 metaka kada su se automobilom vraćali sa plaže na Krfu. Sama egzekucija Hadžića i Kožara trajala je manje od minuta, a oni, iako naoružani, nisu uspeli da se odbrane, niti da povuku ručnu kočnicu na kolima.

- Pretpostavlja se da su oni hteli da uđu u garažu luksuzne vile, jer je kod jednog od ubijenih muškaraca u ruci pronađen daljinski upravljač za otvaranje vrata. Ono što je posebno šokiralo istražitelje jeste činjenica da su tela ubijenih "škaljaraca" bila polivena benzinom - priča izvor grčkih medija blizak istrazi.

- Veruje se da su likvidatori planirali da zapale automobil u kome su Hadžić i Kožar ubijeni, ali da iz nekog razloga to nisu stigli da urade, jer su verovatno morali da beže. Istrazi ovog zločina, osim policije iz Atine, priključio se i Interpol, ali i druge jedinice - dodaje izvor iz policije.

Isti sagovornik ističe da su angažovani dodatni policijski resursi.

- Angažovana je i pomorska policija, a aerodrom na Krfu se strogo kontroliše. Samo mesto likvidacije je neobično jer sa ostrva se ne može pobeći lako. To znači da su ubice ili odlučile da se pritaje na Krfu, ili su imale svoje plovilo. Trajekt koji vozi na kopno je malo verovatna opcija za bekstvo, jer oni znaju da će ga kontrolisati policija - navodi izvor.

Zanimljivo je da su grčki istražitelji uspeli da delimično utvrde kretanje "škaljaraca", koji su dugo bili u bekstvu. - Hadžić je prvi došao u Grčku i cirkulisao je na relaciji Mikonos-Krf.

Kako je Kurir pisao, "škaljarci" su ubijeni tačno dva meseca posle napada na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, a veruje se da je ovo upravo osveta za taj neuspeli atentat. Kao osoba koja stoji iza pokušaja ubistva Zvicera, tada se pominjao upravo Damir Hadžić, navodno nekadašnji "pink panter" iz Užica.

Imali oružje i novac

Policija traga i za osobom koja je luksuznu vilu na Krfu iznajmila za Hadžića i Kožara i platila je, kako se sumnja, 60.000 evra.

- Došli su 21. juna i trebalo je da ostanu dva meseca. U vili, u kojoj dan košta 1.000 evra, pronađeni su oružje, laptopovi, mobilni telefoni i velika količina novca - kaže izvor iz policije, a prenose grčki mediji.

Video: Pogledajte snimak napada na vođu crnogorskog kriminalnog klana u Kijevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    26. jul 2020 | 08:20

    Od kriminala mozes samo da dobijes 40.godina robije ili dva metra na centrlanom groblju.A to lamburdzini,roleksi,silikonke,brdo para... Sve ti je to opticka varka.

  • Realno

    26. jul 2020 | 08:32

    Boravili su u Grckoj na tudjim imenima sa fals pasosima. A mediji odmah prava imena ,odmah posle pola sata. Sumnjivo , zar ne...?

  • Ma da

    26. jul 2020 | 07:57

    To su oni što žive preko grane i sve im ide od ruke, dobar posao, ono gajba, kola, ma milina, ali ima tu jedna mana taj život suviše kratko traje, ne verujem da neko zna u zadnjih pet godina koliko je ovakvih slučajeva bilo po belom svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA