Naser Orić saslušan u aferi "Respiratori"

Orić je saslušan u svojstvu svedoka

  • 3
Naser Orić Foto: ZORAN LESIC / AFP / Profimedia

Bivši ratni komandant takozvane Armije BiH u Srebrenici Naser Orić saslušan je u Tužilaštvu u aferi "Respiratori" u svojstvu svedoka.

On je za Dnevni avaz rekao da je saslušan pre desetak dana u vezi sa razgovorom koji je vodio sa osumnjičenim Fikretom Hodžićem, vlasnikom "Srebrene maline", firme koja je uvezla respiratore u BiH.

- U Tužilaštvu sam rekao da sam zvao jer se brinem o deci svojih poginulih boraca. Njima je sporno što je Hodžić rekao da je moj vojnik. A ja, kada sam ga nazvao, rekao sam mu da uzme dobrog advokata, da ne daje nikome papire, da ostane čovek i da ga ne iskoriste u ovoj priči. A posebno da ne bude lažni svedok. Meni je svedoka lažnih kroz moj proces na vrh glave - rekao je Orić.

Tužilaštvo je u aferi "Respiratori" pokrenulo istragu zbog kupljenih 100 respiratora iz Kine lošeg kvaliteta čija je vrednost precenjena i koji su plaćeni 10,5 miliona konvertibilnih maraka (oko 5,25 miliona evra).

Do sada je saslušano više od 20 osoba, istraga bi mogla da se okonča do sredine avgusta, kada bi Tužilaštvo trebalo da donese konačnu odluku.

Uporedo sa saslušanjem, Tužilaštvo sprovodi i finansijsku istragu.

Zbog ove afere hapšeni su pre dva meseca, ali se brane sa slobode, Fadil Novalić, premijer FBiH, Fikret Hodžić, vlasnik firme "Srebrena malina", Fahrudin Šolak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, a među osumnjičenima za organizovanje grupe i pranje novca je i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lekove BiH.

Video: Dr Pelemiš objasnio da je normalno da virus napada i druge organe, a ne samo respiratorne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    28. jul 2020 | 14:03

    Zar on nije u Hagu??? STA RADI NA SLOBODI... ZLOCINAC IZ SREBRENICE KOJI JE NA KONJU RANO UJUTRO ZA BOZIC POBIO NASE SRBE

  • Nije

    28. jul 2020 | 19:40

    U Hagu .Nije bilo svedoka kao i za hrvate i shiptare .Samo je za Srbe bilo svedoka na pretek !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA