≫ 

Detalji hapšenja Siniše Šakića u centru Banjaluke: Dokazi razbili njegov lažni alibi

Šakić je 10 dana pre ubistva svoju porodicu izjestio van granica Republike Srpske

  • 3

Policijska uprava za organizovani i teški kriminal u saradnji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom uhapsila je danas Sinišu Šakića koga sumnjiče za ubistvo Slaviše Ćuluma.

ATV saznaje od očevidaca da su policijski službenici prilikom dolaska u lokal u kojem se nalazio Šakić zagalamili te Šakiću naredili da legne na pločnik.

- Na pločnik su legla i dva momka koji su sedeli sa Sinišom. Sve je trajalo možda minut nakon čega su ih podigli svu trojicu i odvezli - rekao je očevidac.

Kako ATV saznaje policija Republike Srpske došla je do neoborivih dokaza koji govore o kretanju Siniše Šakića u vreme ubistva Slaviše Ćuluma.

Kako navode, Šakić je 10 dana pre ubistva svoju porodicu izvestio van granica Republike Srpske. Iako je tvrdio da u vreme ubistva nije bio na teritoriji Republike Srpske došlo se do saznanja da ipak jeste, i da je dan nakon ubistva Slaviše Ćuluma prebačen preko Save kod svojih jataka u Hrvatsku na područje opštine Sisak.

Portparol MUP-a Mirna Miljanović rekla je danas novinarima u Banjaluci da su hapšenje izvršili policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice i Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

Sakic, hapsenje Foto: atvbl.com

Ona je navela da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet radeći na rasvetljavanju ovog krivičnog dela, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni S.Š. direktan izvršilac pomenutog krivičnog dela.

- Time mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Hrvatskoj - navela je Miljanovićeva.

U toku su pretresi na više lokacija na području Banjaluke, a lice je sprovedeno u prostorije Uprave na dalju kriminalističku obradu.

- U zakonskom roku od 24 časa, lice će uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu "Teško ubistvo" biti sprovedeno u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala radi daljeg postupanja. Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva nastavlja dalje rad po ovom predmetu - saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Video: Sumnja se da su ovo ubice Slaviše Ćuluma koji je hladnokrvno likvidiran pred majkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA