≫ 

Grad veličine jabuke lomio krovove, voda ulazila u kuće: Uništeno na stotine objekata u Sloveniji

Za samo dva sata pomoć je u Domžalu tražilo više od 850 ljudi

  • 0
Slovenija, nevreme, grad Foto: 24ur.com/Damjan Žibert

Stravično nevreme poharalo je sinoć Sloveniju. Padao je grad veličine jabuke koji je bukvalno lomio krovove i automobile. Mnogim ljudima je voda prodrla u kuće, a spasioci u Domžalu sa za samo dva sata primili više od 850 poziva za pomoć.

Kako prenosi 24ur.com u Domžalu je oštećeno nekoliko stotina objekata. Grad je lomio crepove pa je ljudima prodirala voda u kuće. U periodu od 21 do 23 sata, spasilačke ekipe intervenisale su na više od 320 lokacija.

Naše kolege iz Slovenije nam kažu da je nevreme počelo iznenada. Do nekih 20 časova je bilo sve mirno, a onda je krenula stravična oluja.

U Domžalu su veliku štetu pretrpela i vozila na kojima su popucala stakla ali je oštećena i limarija po kojoj je grad nemilosrdno tukao. Stradali su i voćnjaci, a grad kakav Slovenci ne pamte tukao je gotovo pola sata. U početku je bio sitan, da bi potom dostigao veličinu jabuke.

Vatrogascima u Domžalu morali su da priteknu u pomoć kolege iz drugih opština. Sinoć je više od 250 vatrogasca bilo na terenu.

Spasilačke ekipe su i od jutros na terenu, a šteta se procenjuje. Mnogi meštani su počeli da skidaju uništene crepove i da prepokrivaju krov.

Video: Veliko nevreme praćeno jakom kišom i olujnim vetrom zahvatilo je Kraljevo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA