≫ 

Posle kafića, otišli po burek i poginuli: Novi detalji nesreće u kojoj je poginulo četvoro mladih

- Između kanala preko kojeg su preleteli i kuće ima osam metara. Pre toga je nekih 100 metara klizio po polju - kaže vatrogasac

  • 3
Saobracajna nesreca Foto: ATA Images

Četiri mlade osobe poginule su u noći između srede i četvrtka u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima u Hrvatskoj.

Kako je saopštila lokalna policija, 19-godišnji vozač je zbog neprilagođene brzine uslovima na putu izgubio kontrolu nad vozilom marke “audi” đakovačkih tablica, sleteo sa puta i udario u porodičnu kuću.

Udar je bio snažan, a 19-godišnji vozač, 18-godišnja devojka koja je sedela na mestu suvozača, kao i 18-godišnji i 20-godišnji mladić na zadnjem sedištu su poginuli na licu mesta, navodi "Index".

Bili u kafiću, hteli su na burek

Nastradali su iz sela Vrbica i Mrzović, koji ne pamte ovakvu tragediju, Kako nezvanično saznaje portal “Glas Slavonije”, četvoro mladih bili su sinoć u kafiću u Vrbici i pri njegovom zatvaranju odlučili su da odu u obližnje Stare Mikanovce na burek i odbace devojku iz tog sela kući.

Seli su u “audi” koji je vozio mladi 19-godišnji Mrzovićanin, pa su već po izlasku iz Vrbice razvili veliku brzinu zbog koje je automobil izleteo sa puta i na ulazu u Stare Mikanovce udario u kuću koja je u izgradnji. Na putu između Vrbice i Mikanovaca je krivina, odmah iza vrbičkog groblja.

- Za našu opštinu i sve porodice to je velika tragedija. Tragedija je da se nešto takvo desi starijim ljudima, a kamoli ovakvoj mladosti čiji je prosek 20 godina. U vreme kada nas mladi napuštaju trbuhom za kruhom, nama se događa da u isto vreme pogine četvoro dece. Iskreno saučešće porodicama - izjavio je načelnik opštine Semeljci Grga Lončarević i dodao da će ta lokalna samouprava da proglasi Dan žalosti i to na dan sahrane četvoro mladih.

"Sekli smo lim"

- Zabili su se u temelje porodične kuće u kojoj živi bračni par sa sinom. Porodica je zvala hitnu pomoć i policiju, a policija nas - rekao je za “Dnevnik.hr” Josip Palošev, komandant Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Mikanovci.

- Sekli smo lim, izvukli smo dvoje, ali za još dvoje smo morali da pozovemo kolege iz JVP-a Vinkovci. Mi imamo svoj alat, ali za ovo nam je bila neophodna pomoć - kaže Palošev.

Vatrogasci su na terenu bili do 6.45 sati ujutru.

- Između kanala preko kojeg su preleteli i kuće ima osam metara. Pre toga je nekih 100 metara klizio po polju. Ne možemo da shvatimo kako vozač nije reagovao - kaže vatrogasac i dodao da ga je nesreća potresla.

- Bio sam u ratu, prevozio ranjenike. Svašta sam video u ratu, ali ovako nešto nisam doživio - zaključuje Palošev.

Video: Saobraćajna nesreća u Novom Sadu: Auto pokosio tinejdžera u Novom Sadu dok je vozio bicikl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    30. jul 2020 | 14:43

    Kada ce jednom ti mladi da shvate da voziti kola to nisu igrice.

  • Bg

    30. jul 2020 | 15:09

    Saucesce Porodici..... Dokle bre deco ..... Zalosno

  • Sofronije

    30. jul 2020 | 20:54

    Ok deca mlađa ne razmišljaju,misle mogu i znaju sve ,u nekim granicama smo i sami bili takvi.Ali nikad Ama baš nikada neću razumeti roditelje koji detetu od 19 pa i do 25 ( da ne pričam početnik) da Audi BMW ili bilo koji auto sa tako velikim kubikazama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA