Ipak ne ide na "proslavu Oluje"? Pupovac kaže da odluka o odlasku Miloševića u Knin još nije doneta

Lider SDSS-a kaže da odluka o Miloševićevom odlasku u Knin još nije zvanično doneta

  • 28
Milorad Pupovac Foto: ATA images

Predsednik SDSS Milorad Pupovac rekao je danas da još nije doneta definitivna odluka o odlasku potpredsednika Vlade Borisa Miloševića u Knin, na obeležavanje "Oluje".

- Svesni svih rizika, razgovaramo o tome i stvaramo pretpostavke za to, a najveći teret u ovoj priči je na Borisu Miloševiću, koji je potpredsednik vlade i koji je i sam, sa svojom porodicom iskusio sve strahote ratnog stradanja Srba - rekao je Pupovac za Novosti.

Naveo je da Milošević „ne ide da slavi, nego ide da žrtvuje sebe za to da i srpske žrtve budu priznate, da i srpske patnje budu priznate i da čujemo reči žaljenja".

Dodao je da je razlog i to da mesta koja su svi zaboravili, poput Grubora, posete najviši hrvatski predstavnici, "kao što se najavljuje da će doći potpredsednik Vlade Tomislav Medved i predsednik države Zoran Milanović i kao što je premijer Andrej Plenković spreman da ode u Varivode".

Na pitanje šta je garancija da će Hrvati konačno priznati srpske žrtve, Pupovac kaže da su osnova za to razgovori koji se vode sa predstavnicima vlasti.

- To je prvi put da se takvi razgovori vode, otvoreni i direktni. Nisu nimalo laki, ni za nas, ni za naše sagovornike. Da li postoje rizici? Postoje. Da li treba rizikovati? Ako ima šanse - treba - zaključuje Pupovac.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    31. jul 2020 | 18:38

    Sram bilo dovijeka nas srbe,ako ikada srbin ode na proslavu oluje..bruko dovijeka!!!!

  • Sveto

    31. jul 2020 | 18:31

    Izgleda da vam je vazniji ugled među hrvatskim narodom nego svojim .Sramota!

  • Milan

    31. jul 2020 | 17:18

    Sta tu ima da se odlucuje bre!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA