Crnogorci otkrili da li je 5G mreža kriva za masovni pomor vrabaca

Na portalima su mogli da se pročitaju komentari da su nadležni tokom večeri iskoristili nevreme da tajno postave 5G predajnike

  • 14

Stotine uginulih vrabaca koji su danas pronađeni u Podgorici nisu stradali od posledica zračenja 5G mreže, jer se prve instalacije te tehnologije u Crnoj Gori očekuju do kraja 2022. godine, saopštio je danas crnogorski Digitalni forenzički centar.

Centar je tako reagovao na komentare na portalima i društvenim mrežama u kojima se aludira da je 5G mreža kriva za smrt prica, prenosi RTCG.

- Na portalima su mogli da se pročitaju komentari da su nadležni tokom večeri iskoristili nevreme da tajno postave 5G predajnike, i da se jutros već vide posledice, kao i da je narod tražio tu tehnologiju koja se nigđe lakše neće instalirati nego u Crnoj Gori, jer niko ne zna šta je to - naveo je Centar.

Dodali su da je prema nalazu ornitologa Darka Saveljića do smrti ptica došlo zbog naglog pada temperature.

- Pošto su mladim vrapcima ovo prve padavine nakon izlaska iz gnezda, oni nisu očeličeni na ovakvu kišu sa padom temperature od više od 20 stepeni. Jak vetar imao je smrtonosni faktor rashlađivanja. Kiša je padala horizontalno. Sve to je uzrokovalo smrt na stotine njih - rekao je Saveljić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    5. avgust 2020 | 18:46

    Mozda se parile sa slepim misem sve je moguce sem drvenog sporeta a I on je moguc samo za jednu upotrebu

  • Moravski zmaj

    5. avgust 2020 | 19:10

    Ne zna čovek dal' da se smeje ili da plače. O 5G mreži pričaju oni što se obrazuju preko Pinka i Zadruge i neke dementne babe. Da su proveli sa knjigom bar pola vremena koliko sa Zadrugom bar bi naučili nešto o toj famoznoj 5G mreži. Više će nas pobiti nebriga o zagađenju vode nego sva elektronika zajedno. Srećna vam bila i 6G.😁

  • Sulejman poturica gori od turaka

    5. avgust 2020 | 18:04

    Sta ce oni da otkriju ako im neko drugi ne kaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA