• 3

Ubijene Kožara i Hadžića izdao škaljarac za milion evra? Novi detalji egzekucije na Krfu

Potraga za S. L. traje već izvesno vreme, odnosno od 23. jula

  • 3
Alan Kožar

Foto: vijesti.me/Savo Prelević

Brutalne egzekucije navodno glavnih ljudi "škaljarskog klana", Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, osim istog kalibra oružja, povezuje, kako se sumnja, i isti "tiper".

Prema operativnim podacima policije u regionu, reč je o "škaljarcu" S. L. (37) iz Podgorice, koji se pojavio na oba mesta uoči krvavih smaknuća. U ovom trenutku, međutim, postoje jake indicije da je, u međuvremenu, i on ubijen.

Potraga za S. L. traje već izvesno vreme, odnosno od 23. jula, kada su na grčkom ostrvu izrešetani Baranin Kožar i Užičanin Hadžić. Njegov DNK, prema nezvaničnim saznanjima, pronađen je u samoj vili koju su ova dvojica iznajmila, ali i u atinskim stanovima u kojima su boravili Dedović i Stamatović.

- U listinzima telefona ubijenog Stamatovića, kao i Kožara, vidi se tesna veza, ali i direktna komunikacija sa S. L. - navodi izvor "Novosti".

- I Stamatović u Atini i Kožar na Krfu danima pre zločina bili su gotovo svakodnevno na vezi sa Podgoričaninom. Života ih je najverovatnije koštala činjenica što je njihov čovek od velikog poverenja prešao na stranu "kavčana". Slali su mu slike i navodili ga kako da ih nađe. Svi su se oni krili širom Evrope, ali su imali poverenje u njega. Prema nekim informacijama, ovaj Podgoričanin je prenosio informacije, ali i novac - dodao je izvor beogradskog lista.

Koji je razlog za to da S. L. pređe u suparnički tabor, zasad se samo nagađa. Pretpostavlja se da je reč o najmanje milion evra, koliko je navodno plaćeno za informacije "o obe lokacije", ali se pominje i osveta za ubistva bliskih rođaka u samom Kotoru.

- Postoje jake indicije da je, u međuvremenu, S. L. ubijen - navodi izvor Novosti.

- Kao mesto zločina pominje se Španija, kao i da je telo zakopano. Teško je reći da li se to zaista i dogodilo ili je neko "prosuo priču". Činjenica je da ga nema, da mu se gubi svaki trag na Pirinejskom poluostrvu i to neposredno posle dvostruke likvidacije na Krfu.

Nekoliko je verzija o nestanku i potencijalnoj smrti Podgoričanina. Po jednoj, uklonili su ga "kavčani" kao opasnog svedoka, ali i čoveka koji bi "mogao i njih da namesti". Po drugoj, "škaljarci" su otkrili njegovu dvostruku igru i učešće u surovim likvidacijama u Atini i na Krfu.

- Posle ubistva Kožara i Hadžića, pojavila se i informacija o trećoj žrtvi, koja je ranjena - objašnjava sagovornik lista.

- U početku se verovalo da je reč o S. L., pogotovu što je, navodno, njegov DNK pronađen u vili. Sudbina te tajanstvene treće osobe je i dalje enigma. Sada se proverava da li je na bilo koji način ovaj Podgoričanin povezan i sa drugim likvidacijama "škaljaraca" u Evropi.

U bezbednosnim strukturama u Srbiji i Crnoj Gori već nekoliko dana može da se čuje da je S. L. mrtav. Razmenjuju se podaci i sa nekoliko evropskih država kako bi se utvrdila tačnost informacije, ali i mesto zločina. Potragu za njim otežava činjenica da je kod sebe imao falsifikovana dokumenta. Izvori iz podzemlja navode da je ubijen i zakopan.

Video: Snimak pokušaja uništavanja dokaza nakon napada na Zvicera

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    Легализује више једанпут дрогу,пола Црногораца се истребили међусобно

  • Ujka Zitko PFK

    Kad zaplivas u kriminalne vode,ne smes u nikog da imas poverenje ili da imas prijatelje.Izdacete kad tad sa saku para😉

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima